#

Топ-менеджер Ахметова підтвердив купівлю Київобленерго

31.01.2019 10:24
Топ-менеджер Ахметова підтвердив купівлю Київобленерго
Фото з мережі Інтернет

Холдинг ДТЕК вважає сегмент енергоринку у вигляді дистрибуції мережевих компаній одним з найбільш перспективних на ринку

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Економічну Правду".

"Майбутнє не тільки енергетики, але і економіки країни буде залежати від того, на якому рівні буде розвинена інфраструктура, включаючи лінії електропередач та мережеве обладнання. Ось тут ми бачимо точку опори своїх інвестицій. І я переконаний, що ці компанії будуть рости в ціні" , - сказав Максим Тимченко.

Як повідомлялося, на початку січня 2019 року ДТЕК заявив про намір сконцентрувати 68,2949% акцій АТ "Одесаобленерго" і 93,9978% ПрАТ "Київобленерго", що належать групі VS Energy. У цьому ж місяці "ДТЕК Нафтогаз" стала власником 24,99% акцій "Київобленерго" і 16,773013% "Одесаобленерго".

Тимченко зазначив, що угода ще не закрита.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

"У нас йде процес. Коли ми отримаємо всі необхідні дозволи, тоді можна говорити, що угода відбулася", - вказав він, уточнивши, що по завершенні будуть оголошені основні її умови.

"Нафтогазовий бізнес досить прибутковий. Правильне інвестування і знаходження вірних рішень дозволяє нам за рахунок ресурсів" Нафтогазу "інвестувати в придбання наших мережевих активів і активів, в яких ми бачимо майбутні перспективи", - пояснив він появу "ДТЕК Нафтогазу" в числі акціонерів зазначених обленерго .

За його словами, ДТЕК розглядатиме можливості додаткових придбань в цьому сегменті ринку, де держава вже заявила про плани приватизувати в цьому році п'ять обленерго. "Ми будемо дивитися на можливості, які з'являються на ринку", - сказав гендиректор.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: