#

Троє міністрів Словаччини завітали до Ірпеня, де побачили наслідки війни (ФОТО)

11.12.2022 11:30
Троє міністрів Словаччини завітали до Ірпеня, де побачили наслідки війни (ФОТО)
Фото з місця подій

Міністр оборони, міністр закордонних справ та міністр економіки Словацької Республіки відвідали місто-герой Ірпінь

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "ITV".

Мінстри побачили насліки російської агресії у місті та обговорили першочергові потреби Ірпеня. Так, міністр оборони Ярослав Надь поцікавився яка наразі в місті ситуація з блекаутом.

На це керуючий справами виконавчого комітету Ірпінської міськради Дмитро Негреша відповів:

У нас щодня в місті – навіть зараз – відключене світло. Дякую, звичайно, волонтерам, організаціям – однозначно дякую за надані генератори, але вони маленької потужності, і їх не вистачає на критичні інфраструктурні об’єкти.

Зауважується, що попри невеликі розміри Словаччини, порівняно з Україною, від початку повномасштабного вторгнення вона прихистила близько мільйона українців. Міністр закордонних та європейських справ Словаччини Растислав Качер розповів:

Сьогодні ми прийняли близько одного мільйона біженців із України з 24 лютого. І близько 100 тисяч людей досі залишаються у Словаччині. Ми допомагатимемо всім і дбатимемо про українців, щоб вони відчували себе в безпеці до моменту, поки вони повернуться додому, в Україну.

Також країна-сусідка продовжує надавати Україні збройну підтримку. Ярослав Надь сказав:

Приміром, учора уряд Словаччини підтримав виділення додаткового, вже 11-го, пакету військової допомоги Україні. Там буде багато речей, які дійсно потрібні зараз українській армії – наприклад, зимовий одяг військовим, амуніція та зброя, яка знадобиться в обороні країни проти агресора.

Далі міністр економіки Словаччини Карел Гірман повідомив, що їхня країна також має намір співпрацювати з окремими українськими містами:

Я вважаю, що ця співпраця повинна посилюватися конкретною допомогою на місцях, оскільки тут люди, місцева влада, яка захищала свої домівки, точно знає, що і як потрібно робити якнайшвидше.

Нагадаємо, що на сесії Ірпінської міської ради ухвалили рішення про присвоєння британському вуличному художнику Бенксі звання почесного громадянина міста Ірпінь.




Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: