#

Турецький виробник Ваyraktar планує побудувати на Київщині центр зі збору безпілотників

23.12.2021 10:20
Турецький виробник Ваyraktar планує побудувати на Київщині центр зі збору безпілотників
Фото з мережі Інтернет

Голова КОДА Василь Володін обговорив перспективи співпраці з турецькою компанією "Baykar"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу КОДА.

Голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін спільно з директором Агенції регіонального розвитку Євгеном Калініним і гендиректором ТОВ "АВІА ВЕНЧУРС" Андрієм Зимою уклали меморандум про співпрацю. Взаємодія передбачає реалізацію інвестиційного проєкту щодо будівництва заводу з виробництва авіаційних безпілотних комплексів сімейства "Ваyraktar" на території пристоличного регіону.

Співпрацею з Київщиною зацікавився потужний турецький інвестор. Йдеться про компанію "Baykar", яка має намір розширити географію свого виробництва та збудувати нове підприємство саме в Київській області.

Василь Володін розповів:

Із представниками турецької сторони ми вже обговорили деталі взаємодії. Безумовно, зі свого боку підтримуємо реалізацію цього інвестпроєкту, адже це означає створення нових робочих місць для наших жителів.

Довідково: "Baykar Makina" — турецька компанія, заснована в 1984 році. У 2000-х почала розвиватись на ринку авіабудування. Зараз спеціалізуєтьься на розробці та виробництві власних моделей безпілотних літаків.

Нагадаємо, що 22 грудня очільник КОДА Василь Володін розповів, що за рік у області оновили шість шкіл у межах програми Президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Читати "Моя Київщина" у Telegram