#

Туристи-екстремали шукали розваг у зоні ЧАЕС (ФОТО)

07.07.2020 08:39
Туристи-екстремали шукали розваг у зоні ЧАЕС (ФОТО)
Фото з місця події

 Учора, 6 липня, поблизу села Бички Іванківського району правоохоронці затримали двох 23-річних киян, які вирішили помандрувати зоною відчуження, та 27-річну жінку, що збирала гриби

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу ГУ Нацполіції в Київській області.

За словами, "шукачів пригод", вони прямували в місто Прип’ять з метою туризму. Ще двох відчайдух-екстремалів затримали поблизу села Шевченкове.

Ба більше, під час патрулювання зони радіоактивного забруднення поблизу відселеного села Губин поліцейські виявили 27-річну мешканку Київщини, яка намагалась винести за межі зони відчуження понад 5 кілограмів лісових грибів.

Зауважимо, що вчора, 6 липня, поблизу села Вільча Поліського району поліцейські затримали жінку, яка назбирала близько 6 кг чорниці в зоні відчуження.

Відносно всіх порушників радіаційної безпеки складено адміністративні протоколи за ст. 46-1 "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення" Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також відкриті кримінальні провадження за ст. 267-1 (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки) Кримінального кодексу України.


Читати "Моя Київщина" у Facebook