#

У Баришівському районі незаконно роздавали державну землю

28.12.2018 08:22
У Баришівському районі незаконно роздавали державну землю

Баришівська районна державна адміністрація безоплатно передала у власність громадянам земельних ділянок площею майже 2,5 га вартістю понад 60 тис грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

У подальшому, громадяни отримали державні акти на право власності на земельні ділянки в адміністративних межах Масківецької сільської ради Баришівського району.

Проте, з’ясовано, що вказані земельні ділянки накладаються на землі лісогосподарського призначення, які належать на праві постійного користування ДП "Бориспільське лісове господарство", яке не надавало згоду на передачу їх у приватну власність.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Крім того, лісові ділянки не вилучалась у встановленому законом порядку зі складу земель лісового фонду та рішення уповноваженого органу державної влади про зміну їх цільового призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, не приймалося.

Реагуючи на виявлені порушення, Бориспільською місцевою прокуратурою до суду скеровано дві позовні заяви про визнання недійсними розпоряджень Баришівської РДА, державних актів про право власності на землю та витребування земельних ділянок лісового фонду площею майже 2,5 га з чужого незаконного володіння на користь держави в особі ДП "Бориспільське лісове господарство".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: