#

У Баришівському районі затримали нелегального торговця зброєю (ФОТО)

15.05.2019 17:17
У Баришівському районі затримали нелегального торговця зброєю (ФОТО)
Вилучені речові докази

Сьогодні, 15 травня, правоохоронці спіймали чоловіка, що незаконно збував вогнепальну зброю та бойові гранати на території Баришівського району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на прес-службу Головного управління Національної поліції в Київській області.

Так, під час проведення першого етапу оперативної закупівлі кримінальною поліцією правопорушник незаконно продав пістолет системи "Наган", який відповідно до висновку судово-балістичної експертизи є вогнепальною зброєю.

Згодом була здійснена додаткова оперативна закупка гранати РГД-5, після чого 30-річного зловмисника було затримано в порядку ст. 208 КПК України. Поліція вилучила також запал та корпус до гранати РГД-5, засоби зв’язку і грошові кошти.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Відтак, досудове розслідування триває. Готується повідомлення про підозру та клопотання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що у селі Велика Крупіль Згурівського району 49-річний чоловік посварився зі свою дружиною та намагався себе підірвати, кинувши гранату навпроти свого будинку.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: