#

У Баришівській ОТГ газовики з першого дня війни надавали допомогу ЗСУ

31.05.2022 18:40
У Баришівській ОТГ газовики з першого дня війни надавали допомогу ЗСУ
Фото з місця події

27 лютого до Баришівської територіальної громади вдерлися солдати Росії, які окупували три села, де нищили їхню інфраструктуру та газорозподільні мережі

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Київоблгаз" у Facebook, під контролем росіян опинилися три села: Перемога, Рудницьке та Лук’янівка. Жителі даних населених пунктів через нахабні дії ворога залишилися без газу.

Старший інженер Баришівської дільниці Переяслав-Хмельницького відділення Ігор Висоцький зауважує:

Танк розвертався по вул.Ватутіна у с. Перемога та пошкодив трубу. Жителі розповідають, що самі окупанти цього дуже злякалися і почали тікати. А селяни власноруч терміново перекрили газ. Коли з’явився зв’язок, працівники аварійної служби виїхали на місце та замінили ділянку газопроводу довжиною 45 метрів.

Далі розповідається, що газовики згуртувалися і вирішили колективом допомагати воїнам ЗСУ: продуктами харчування, медикаментами, зведенням захисних споруд та варінні протитанкових їжаків. Поряд з цим продовжували лагодити мережі. Тільки після звільнення територій від росіян, що сталося 1 квітня, газовики приступили до обстеження та відновлення газопостачання.

Тому за проявлений патріотизм та надання необхідної допомоги Збройним Силам України, колектив Баришівської дільниці Переяслав-Хмельницького відділення, відзначені подякою Броварського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки: «Ми пам’ятаємо – ми перемагаємо!

Нагадаємо, що 2 червня гуманітарний штаб Переяслава розпочне видачу продуктової допомоги особам із інвалідністю, які є мешканцями Переяславської міської громади.

Читати "Моя Київщина" у Telegram