#

У Березані поліцейські "забули" відправити в тюрму двох грабіжників

03.11.2018 11:53
У Березані поліцейські "забули" відправити в тюрму двох грабіжників

Вчора, 2 листопада, у прокуратурі Київщини повідомили про затримання двох засуджених у місті Березань, які ухилялись від відбування покарання у виді позбавлення волі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Баришівським відділом Бориспільської місцевої прокуратури проведено перевірку стану додержання законів при виконанні рішень суду про призначення особам кримінальних покарань у виді арешту та позбавлення волі.

Зокрема встановлено, що двоє мешканців міста Березань у березні та жовтні поточного року засуджені за вчинення крадіжок до покарання у виді позбавлення волі на строк 4 та 5 років відповідно, однак не перебували під вартою.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Як з’ясувалось, після набрання рішеннями судів законної сили, працівниками поліції вироки суду не виконувались, а засуджені не направлені для відбуття покарання.

Причини невиконання зазначених вироків згідно інформації підрозділу поліції є відсутність даних про місце перебування засуджених. Однак, встановлено, що вказані особи знаходились у місті Березань та проживали за адресою реєстрації.

З метою усунення виявлених порушень та забезпечення невідворотності покарання, начальнику Березанського відділу поліції було внесено вказівку. За результатами розгляду якої, засуджені були затримані та направлені для відбування покарання у місця позбавлення волі. На даний час вирішується питання про дисциплінарну відповідальність працівників поліції, з вини яких допущені порушення.

Стан додержання законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях перебуває на контролі керівництва регіональної прокуратури.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: