#

У Березані відсвяткували День міста (ФОТО)

24.09.2018 14:37
У Березані відсвяткували День міста (ФОТО)

Місто обласного значення Березань відзначило свою 402 річницю з дня заснування

Про це повідомляє кореспондент інформаційного порталу "Моя Київщина"

У суботу, 22 вересня, святкування дійства у Березані розпочалось о 9 ранку. Зокрема, у Березанській міській лікарні відбулось офіційне відкриття центру гемодіалізу, а на території житлового масиву “Поліський” відбулося перезахоронення останків воїнів Другої світової війни.
Вже об 11 ранку в Парку Слави відбувся мітинг з нагоди 75-ї річниці визволення Березані від нацистських окупантів. Там організували також концерт патріотичної пісні та пригощали ветеранів війни обідом.


Загалом, до Дня міста було організовано різноманітні розваги, фото-зону, виставки-продажі, фестиваль кулешу, показові виступи спортивних секцій та інше.

Сьогодні найбільше мені сподобався фольклорний фестиваль української народної пісні. У ньому взяли участь різні села поблизу. Цьогоріч приїхали до нас навіть з Ніжина. Загалом, з кожним роком свято стає все більш масштабним”, — ділиться враженнями місцева мешканка Марія.

Також нагороджували місцевих мешканців, зокрема звання почесного громадянина Березані присвоїли найстаршій мешканці, якій вже виповнилося 99 років. Подарунок дістався і наймолодшому громадянину міста – хлопчику, який народився сьогодні.

Крім того, в рамках святкування, губернатор Київської області Оександр Горган підписав розпорядження про створення Березанської ОТГ.

До свята Березані долучилися також суперфіналіст шоу “Х-фактор“ Олег Кінзов, переможці різних сезонів “Голосу Країни“ та “Голос Діти“ й інші виконавці.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: