#

У Білій Церкві депутати звільнили Кошеля з посади секретаря міської ради

31.07.2020 12:10
У Білій Церкві депутати звільнили Кошеля з посади секретаря міської ради
Вадим Кошель

Учора, 30 липня, в місті Біла Церква депутати проголосували за  рішення про звільнення Вадима Кошеля з посади секретаря міської ради

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Біла Церква. Відкритий журнал ВІЛЬНИХ новин" у Faсebook.

Півроку тому Кошель був звільнений з посади і подав до суду. Нещодавно суд виніс кінцевий вирок — признати рішення про звільнення безпідставним, негайно поновити Вадима Кошеля на посаді секретаря та виплатити з бюджету кошти за вимушений прогул.

На першому ж засіданні після рішення суду депутат Ореховський подав проєкт рішення про звільнення секретаря Кошеля, а депутати заявили, що не зобов'язані слухати суд, оскільки на посаду секретаря призначають і звільняють депутати.

Фракція "Свобода" назвала рішення незаконним, а Кошель назвав депутатів брехунами і грабіжниками.

Відтак, маємо цікаву ситуацію, Біла Церква має 2 секретаря і громада міста виплачуватиме зарплату обом посадовцям. Тепер перед міським головою лягає непросте рішення. Маючи на руках рішення суду, підписати рішення про звільнення секретаря, цим само наразивши себе на кримінальну відповідальність, а з іншого боку депутатський корпус, який не бажає бачити Кошеля секретарем, - розповідається у повідомленні.

Нагадаємо, що голова Київської обласної ради Микола Стариченко подав заяву про відставку і складання депутатського мандата.

Читати "Моя Київщина" у Telegram