#

У Білій Церкві головний лікар інфекційної лікарні розповіла про стан справ у медичному закладі (ВІДЕО)

30.04.2020 12:50
У Білій Церкві головний лікар інфекційної лікарні розповіла про стан справ у медичному закладі (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

У місті Біла Церква журналісти дізналися, який наразі стан справ в інфекційній лікарні та чи забезпечені медики засобами індивідуального захисту

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на канал "Біла Церква Міська Рада" у YouTube.

На сьогоднішній день у стаціонарі знаходиться 16 пацієнтів, 10 з них мешканці Білої Церкви. У 8 людей підтверджений коронавірус, – розповідає головний лікар Тетяна Дідич.

Далі вона зазначила, що за весь період в лікарні  одужало 10 пацієнтів, які захворіли на COVID-19, але, на жаль, є 3 летальні випадки.

Зараз ми маємо апарат ПЛР діагностики, тому лабораторія працює в дві зміни, щоб не вести матеріали для дослідження в обласний лабораторний центр, а виконувати все  на місці. Це дуже позитивно, бо це значно прискорює встановлення діагнозу, - наголосила Дідич.

Також вона розповіла, що у лікарні є засоби індивідуального захисту для медиків. Окрім того, Дідич зазначила, що хворі на коронавірус лікуються безкоштовно.

На запитання про додаткові виплати медикам, головний лікар повідомила, що доплату отримали тільки з міського бюджету, але також зазначила, що були подані списки на доплату  з державного бюджету.

Також нагадаємо, що за даними Центру громадського здоров'я станом на 30 квітня на Київщині зафіксували 664 випадки захворювання на коронавірус.


Читати "Моя Київщина" у Facebook