#

У Білій Церкві школярі скоро зможуть користуватися "HUMAN Школа"

25.06.2020 17:20
У Білій Церкві школярі скоро зможуть користуватися  "HUMAN Школа"
Фото з мережі Інтернет

У місті Біла Церква в школах незабаром почне працювати сучасна освітня платформа "HUMAN Школа", яка може забезпечити повноцінний освітній процес

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт Білоцерківської міської ради, презентація освітньої платформи відбулася 16 червня.

Перед початком презентації, міський голова Геннадій Дикий наголосив присутнім керівникам навчальних загальноосвітніх закладів  Білої Церкви, що сучасний світ змінюється, створюються нові підходи на навчання,  широко використовуються онлайн процеси, новітні технології, мережа Інтернет та ін. Тому  завданням міської влади та освіти є створити такі умови навчання, аби якомога більше зацікавити дітей. 

Презентуючи сервіс, директор з комунікацій компанії HUMAN Пилип Штеренталь   зазначив, що HUMAN пропонує навчальним закладам зручні та сучасні інструменти для комунікації, рефлексії, аналітики та роботи з навчальними матеріалами. Компанією розробляється цифровий продукт для різних рівнів освіти (школи,  заклади професійного навчання, університети, позашкільна освіта). Завданням розроблених систем є спростити доступ до інформації, зробити навчання більш сучасним з точки зору світових вимог.

Пилип Штеренталь  зауважив, що продукт "HUMAN Школа" допомагає українським школам впроваджувати кращі світові інновації у сфері освіти. 

Шкільна платформа є єдиною системою, що забезпечує повноцінний освітній процес. Завдяки їй школа завжди на зв'язку й дає можливість для спілкування, має сторінки опитування, фотогалереї, анонси шкільних подій, інформацію про  факультативи. Тобто, використовуючи даний сервіс освіта отримає платформу для комунікації, що створена спеціально для потреб сучасної школи.

Отож, "HUMAN Школа"  дає більше часу для учнів, менше - для рутини. У сервісі зберігаються в доступі навчальні плани, проведені уроки, робота з медіаматерiалами; проводиться видача і перевірка домашніх завдань та тестування. Це допомагає заощаджувати час на паперовій тяганині. Усе доступно за декілька кліків.

Також, при використанні системи є можливість дізнаватись все про успіхи учнів у режимі реального часу: спостерігати за глобальною картиною результатів учня, мати поглиблену аналітику освітнього процесу, динаміку успішності та відвідуваності учнів.

"HUMAN Школа" дає можливість й відкривати індивідуальну освітню траєкторію кожного учня, адже має  інструменти збору та аналізу рефлексії учнів пронизують усю систему і дають можливість постійно виявляти рівень складності/корисності матеріалу, що викладається. 

Сервіс має й універсальний календар, який дозволяє знайти все про освітній процес: теми та плани уроків, задані домашні завдання, дати контрольних робіт, відображення шкільних подій. 

Адміністрування системи дозволяє створювати і керувати навчальними уроками, випускати класи, працювати з розкладом школи, створювати курси, класи, додавати користувачів системи.

Крім того, система дозволить мати повний контроль за освітнім процесом:

  • для адміністрації - створює простір освітнього закладу, моніторить діяльність як школи, так і окремо взятого класу, учня чи вчителя;
  • для  вчителя -  повноцінно веде освітній процес, створює інтерактивні курси та має безпрецедентний інструмент зворотного зв'язку та розкриття особистісних показників учнів;
  • для учня - має єдиний Освітній Профіль, який збереже всі досягнення та пройдений матеріал навіть після закінчення школи; 
  • батьки - матимуть зручний доступ до розширеної аналітики успішності учня, взаємодії з учителями та адміністрацією;
  • місто - отримує єдину систему управління освітніх закладів з моніторингом успішності і рейтингом шкіл;
  • країна - отримує підвищення ефективності навчання, отримання компетентних освідчених громадян. 

Під час презентації представник компанії HUMAN, яка є безпосереднім  розробником  системи, Дар’я Рябчун детально презентувала інтерфейс платформи, її функціонал. Розповіла як  налаштована робота в кабінеті вчителя, учня; як працює в системі адміністрація. 

Зупинилася на таких питання як: формування розкладу уроків загального та персонального, формування змісту навчальних матеріалів,  ведення журналу, спілкування між учнями та з учителем, доступ батьків до успішності  своїх дітей  та ін.

У ході обговорення представники навчальних закладів  отримали відповіді на питання які їх цікавили. 

Підводячи  підсумки директор з комунікацій компанії HUMAN Пилип Штеренталь   зауважив, що система буде запроваджена в школах Білої Церкви на безкоштовній основі на підставі укладеного з міською владою меморандуму. Лише додаткові сервіси, які не належать до основного процесу навчання, й є індивідуальними бажаннями батьків, можуть  бути налаштовані на платній основі. 

Протягом найближчого часу спеціалісти компанії  зв’яжуться з усіма школами міста,  проведуть моніторинг  матеріально-технічної бази,  на якій впроваджуватиметься платформа. Потім відбудеться навчання у кожному закладі, по завершенню якого система наповнюватиметься необхідними даними. До початку наступного  навчального року  платформа може бути запущена в роботу. 

Розробник гарантує  технічну підтримку сервісу, постійне консультування та навчання за необхідності.  У разі потреби платформа для шкіл – "HUMAN Школа"  може бути інтегрованою  у загальнодержавні онлайн програми, розроблені МОЗ України.

Нагадаємо, що слідчі Білої Церкви повідомили про підозру молодикам, які вчинили розбійний напад на неповнолітніх, самому меншому з яких 15 років. 

Читати "Моя Київщина" у Facebook