#

У Білій Церкві стартував проєкт "Поліцейський - учасник освітнього процесу"

28.05.2021 17:55
У Білій Церкві стартував проєкт "Поліцейський - учасник освітнього процесу"
Фото з місця події

Сьогодні, 28 травня, у Білій Церкві відбувся старт масштабного проєкту "Поліцейський – учасник освітнього процесу"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Напередодні Міжнародного дня захисту дітей в Україні стартував новий проєкт щодо співпраці поліції та школи. Його презентація відбулась У Білій Церкві, де перші 30 шкільних поліцейських отримали сертифікати про завершення навчання за цією освітньою програмою.

У заході взяли участь голова Національної поліції України Ігор Клименко, очільник Київської облдержадміністрації Василь Володін, начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов, керівник Київської обласної прокуратури Олексій Хоменко, міський голова Білої Церкви Геннадій Дикий, представники Департаменту освіти та науки КОДА, а також директори шкіл.

Основною метою проєкту є безпосередня участь поліцейського у шкільному житті, яка сприятиме формуванню безпечного дитячого середовища, профілактиці булінгу, залежності, а також попередженню конфліктів між учнями та вчителями. Крім того, до повноважень поліцейського входитиме викладання у школі.

Керівництво Національної поліції України, поліції Київщини та КОДА презентували суть проєкту, його важливість та етапи впровадження. Як зазначив голова Національної поліції України Ігор Клименко, в Україні налічується понад 7 мільйонів дітей, з яких 4 мільйони – це учні середніх шкіл, і не звертати увагу на проблеми підготовки і виховання майбутнього покоління ми не маємо права:

Поліцейський - учасник освітнього процесу. Це не охоронець в школі, а спеціаліст який глибоко розуміє суть проблеми, спілкується з викладацьким складом та доносить до свого керівництва проблему, яка є в тому чи іншому регіоні. Тому, ми звернулись до губернаторів областей, до голів територіальних громад та керівників управлінь освіти та соціального захисту, аби будувати роботу спільно.

Як відмітив голова КОДА Василь Володін, у сучасному світі дуже важливо убезпечити дітей від ризиків, захистити від необачних вчинків, навчити відповідально ставитися до своїх обов’язків і поважати права інших людей. Тож започаткований спільно з ГУ Нацполіції в Київській області пілотний партнерський проєкт «Поліцейський – учасник освітнього процесу», буде реалізуватися в школах Київської області:

Аби ефективно виконувати свою роботу, поліцейським потрібно вміти налагоджувати комунікацію з дітьми. У зв’язку з цим спочатку провели серед працівників ювенальної поліції відбір потенційних учасників проєкту, які пройшли навчання на базі Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів. І сьогодні перші 30 шкільних поліцейських отримали сертифікати про завершення навчання за цією освітньою програмою.

У свою чергу очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов, зауважив, що іноді підлітки стають на шлях злочинності саме у шкільному віці, тому зупинити це можна лише разом.

Поліція не є першим номером у вихованні і навчанні дітей, але ми сьогодні є першими хто ініціює цей проєкт. Філософія в нас дуже проста: разом місцеві органи влади, батьки, вчителі та правоохоронні органи роблять все щоб наші діти були захищені від будь-якого негативного впливу, - наголосив Нєбитов

За кожною школою, яка братиме участь у проєкті, буде закріплений ювенальний поліцейський, завдання якого стати для учнів авторитетним старшим другом, порадником, консультантом у кризових ситуаціях, захисником від насилля чи інших негативних явищ.

Також нагадаємо, що згідно Білоцерківської малої Конституції та Статуту міста – міський голова повинен двічі на рік звітувати перед громадою про роботу міської ради та її виконавчих органів.





Читати "Моя Київщина" у Facebook