#

У Білій Церкві страйкують медики

22.05.2020 11:40
У Білій Церкві страйкують медики
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 22 травня, у Білій Церкві на протест вийшли співробітники станції екстреної медичної допомоги

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Главком".

Як пояснюють представники колективу, до таких дій їх спонукає не лише  відсутність обіцяних 300% доплат. Медики скаржаться на банальну проблему нестачі захисних костюмів, дефіцит палива для "швидких" та елементарних ліків.

Як розповів голова профспілки станції Віктор Євтушенко, який пропрацював десятки років, обіцянки влади допомагати медикам у цей важкий період розходяться з реальністю.

Проблема номер один – у нас немає елементарних ліків. Я сорок років працюю на швидкій і ніколи з таким не стикався навіть у найбільш кризових ситуаціях. Нема ані нітрогліцерину, ані навіть перекису водню, крапельниць, – зазначив медик.

За словами Євтушенка, ще три тижні у штаті було 19 бригад, із яких на виклики їздили 14–15. Проте така кількість недостатня. За нормативами, які складають одну машину на 10 тисяч мешканців, треба 33 машини. Медик також зазначив, що якогось конкретного плану в протестувальників немає.

Ми не маємо права не виїжджати на виклики. Прийдуть люди, які відпрацювали свою зміну, яким виїжджати на неї завтра-післязавтра… Це все буде відбуватись прямо на станції. Очевидно, що вимога в нас буде одна-єдина – зняття з посади керівника комунального підприємства пані Шарко, яка просто не справляється, та всіх керівників, які довели медичну сферу всієї Київської області до такого стану, – зазначив Євтушенко.

Нагадаємо, що у Білій Церкві на 14 днів припинило свою роботу приватне підприємство, на якому було зафіксовано спалах COVID-19.

Читати "Моя Київщина" у Telegram