#

У Білій Церкві парк прикрасять різнокольоровими в'язаними візерунками (ФОТО)

06.07.2018 08:23
У Білій Церкві парк прикрасять різнокольоровими в'язаними візерунками (ФОТО)

Білоцерківська ініціативна група дівчат із масиву Леваневського займається реконструкцією та хочуть відновити парк за БК Росава

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "04563".

Прикрашання дерев - це лише один із кроків, який вони вирішили реалізувати.

Вуличне в'язання або в'язане ґрафіті (англ. urban knitting или англ. yarnbombing) - так називають явище обв'язування пряжею елементів міських вулиць: дерев, лавочок, скульптур та інших елементів міського ландшафту. 

Головною відмінністю від інших видів є використання кольорових ниток та тканин , а не фарби чи крейди.

"Якщо хочеш жити в гарній країні, - почни з себе, зі своєї вулиці, міста. Бажання змінити парк за БК Росава з'вилося випадково, з побаченого анонімного посту. Ми не думали що все так закручено, але тепер ми просто не можемо зупипитись!  Нажаль, як би ми не хотіли, але за один тиждень всього не поремонтуєш і не виправиш. Тому, діємо поступово - прибираємо, ремонтуємо, саджаємо, залучаємо зацікавлених людей" - говорить жителька масиву Леваневського Марта Троц.

Місяць назад вони встановили 5 урн у парку за БК Росава, які були надані начальником управління благоустрою та екології Альоною Колотницькою. Розфарбували нові та обновили старі. А ще раніше, 19 травня, провели толоку в цьому парку. Активісти висадили квіти, поприбирали сміття, гілки і каміння.

Марта розповідає, що у перспективі вони хочуть відновити лавки в центрі та зробити сцену з екраном (такий собі,- літній театр), а також зону, де був колись танцювальний майданчик.

Разом із усіма, ініціативна група дівчат бажає перетворити цей парк у парк відпочинку та спорту. І саме головне,- тільки за час толоки дівчатам вдалося назбирати більше 1000 гривень матеріальної допомоги на відновлення парку Леваневського.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: