#

У Білій Церкві перевірили рівень забрудненості річки Рось (ВІДЕО, ФОТО)

03.07.2018 07:23
У Білій Церкві перевірили рівень забрудненості річки Рось (ВІДЕО, ФОТО)

Протягом останніх десятиліть, показники досліджень річкової води свідчать про інтенсивне забруднення річки Рось

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "04563".

На місцевому рівні стримати ситуацію з постійним погіршенням якості води можна. Розчищення берегу від замулення і рослинності забезпечить більший протік води та оновить джерела, а боротьба з несанкціонованими скидами зменшить штучне забруднення.

25 та 26 червня 2018 року відбулося виїзне засідання комісії з питань виявлення та ліквідації несанкціонованих приєднань та викидів стоків громадянами та організаціями до мережі зливової каналізації та безпосередньо у водні об'єкти міста. Альона Колотницька - заступник директора департаменту житлово-комунального господарства зауважила, що метою комісії було обстеження берегової зони річки та пошуку джерел забруднень, перевірка звернень громадян щодо виявлених ними скидів. Працівники визначали найбільш проблемні ділянки річки і розробити план розчищення берегів від рослинності.

Як показали результати лабораторних досліджень, проведених 21-24 червня цього року, річкова вода з місць відпочинку населення в районі Центрального пляжу та мікрорайону «Вокзальна» не відповідає гігієнічним нормативам. Причина – перевищення норми за мікробіологічними показниками індексу лактозо-позитивної кишкової палички. Зауважте, що кількість її на Центральному пляжі у 18 разів більша, ніж вверх по течії на пляжі в районі Вокзальної! Однією з причин можуть бути скиди нечистот у річку.

Комісією було обстежено берегову зону річки Рось від переливної дамби в центрі міста до Палієвої гори. Виявлення джерел забруднення ускладнює густа рослинність. Крім того, вихід трубопроводів може знаходитись нижче лінії води і їх можна виявити лише під час розчищення берегової лінії, або за допомогою водолазів.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: