#

У Білій Церкві розпочалося будівництво набережної: що відомо про підрядника

15.05.2019 08:11
У Білій Церкві розпочалося будівництво набережної: що відомо про підрядника
На пляжі Білої Церкви висипають щебінь

До осені 2020 року для жителів Білої Церкви збудують нове місце для відпочинку – набережну вздовж центрального пляжу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "КиевВласть".

Відповідний договір підписало Управління капітального будівництва Білоцерківської міськради з ТОВ "МЖК-БУД БЦ". Цьому підряднику в травні поточного року в мерії Білій Церкві також довірили реконструкцію частини алеї Олександрівського бульвару, вартістю понад 5 млн гривень.

Як стало відомо з оголошення електронної системи державних закупівель Prozorro, 2 травня 2019 року Управління капітального будівництва Білоцерківської міськради уклало з ТОВ "МЖК-БУД БЦ" договір на будівництво пішохідної доріжки в районі центрального пляжу в Білій Церкві. Вартість угоди склала 3,15 млн гривень.

Згідно з укладеною угодою, до листопада 2020 року підрядник повинен виконати демонтажні роботи, встановити бордюри доріжки і покриття з фігурних елементів, облаштувати зовнішнє вуличне освітлення. До переліку робіт підрядника увійде установка 21 урни, 23 лавок зі спинкою і 8 – без спинок. Крім того, він повинен буде упорядкувати територію, а саме – посіяти партерний, мавританський і звичайний газони.

Підрядник повинен гарантувати якість об'єкта протягом 10 років з дня прийняття їх замовником.

У тендері брала участь ще одна компанія ТОВ "Еркас Груп" (ТОВ "Еркас Груп"), пропозиція якої виявилася дорожчою.

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, компанія ТОВ "МЖК-БУД БЦ" існує з 1997 року, зареєстрована в Білій Церкві. Її засновник – Віктор Петрович Яровий, керівником значиться Євген Вікторович Яровий.

Віктор Яровий також володіє ТОВ "Агрофірма" Глушки", крім того – він в числі співзасновників ТОВ "Вудекс-Сервіс" і ТОВ "ОСТРІЙКІВСЬКЕ". Співзасновником останнього також  значиться Анастасія Вікторівна Ярова.

За останні десять років ТОВ "МЖК-БУД БЦ" за результатами участі в державних закупівлях отримало 53 підряди загальною вартістю майже 45 млн гривень, з яких 35,3 млн гривень - за договорами з Управлінням капітального будівництва Білоцерківської міськради (дані Zакупівлі).

Відзначимо, що 7 травня поточного року мер Білої Церкви на своїй сторінці в соцмережі повідомив про початок підготовчих робіт з будівництва набережної уздовж центрального пляжу. За його словами, саме будівництво почалося 9 травня.

Нагадаємо, що на основі аналізу даних порталу державних закупівель Prozorro з'ясувалося, що компанії, пов'язані з головою міськради Білої Церкви Геннадієм Диким, в період з 2016 року по середину березня 2019 року, отримали на тендерах державних замовлень на 4,3 млн грн. Пов'язані з депутатами Білоцерківської міськради та їх родичами фірми освоїли за цей період сумарно на тендерах 36,9 млн гривень.

Нагадаємо, що 13 травня у Білій Церкві за кошти мецената Вадима Маршалка було встановлено пам’ятник білці з "Льодовикового періоду".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: