#

У Білій Церкві відбувся мітинг протесту "За справедливі місцеві податки"

10.07.2018 11:51
У Білій Церкві відбувся мітинг протесту "За справедливі місцеві податки"

Питання підвищення податків істотно сколихнуло усе місто і хвиля обурення, пов’язана з необґрунтованістю даного рішення вилилася у акцію протесту, яку організували громадські активісти під стінами міської ради. Податкові ставки на землю та нерухоме майно люди називають геноцидом

Про це повідомив кореспондент інформаційного порталу "Моя Київщина".

Учасники мітингу висловили невдоволення грабіжницькими та непомірними місцевими податками та зборами за землю, нерухоме майно та інше. Громада вважає  що місцева влада приймає одні із найбільших місцевих податків в країні, а особливо це стосується  земельного податку та податку на нерухомість. Люди вимагали від міського голови та депутатів Білоцерківської міської  ради винести на розгляд громади та Білоцерківської міської ради проект рішення опрацьований з жителями міста в якому податкові ставки були адекватні і справедливі, а також такі що є середньостатистичними по містах аналогічним Білій Церкві. Відповідну резолюцію було  підписано учасниками мітингу  протесту.   

Варто сказати, що до 2016 року фізичні особи в м. Біла Церква були звільнені від сплати податку на землю, враховуючи Чорнобильську зону. Але законодавство змінилося і цю пільгу було скасовано.

Між тим, депутат міської ради Андрій Король на своїй сторінці у фейсбук висловив свою позицію щодо прийняття рішення БЦМР в 2016 році про земельний податок. Депутат заявив, що колеги мусять визнати свою помилку. За його словами, тоді депутати не врахували, що скасовано Чорнобильську зону, яка надавала пільги містянам по сплаті цього податку.  Після проведеної наради було вирішено на позачергову сесію міської ради винести проект рішення про зміну цього податку, який в документі буде запропоновано у розмірі 0,1 %. Якщо рішення буде прийнято, містянам потрібно буде звернутися з копією даного рішення до фіскальних органів з проханням перерахувати ті суми які їм надійшли.  

Про такі наміри в тому фейсбуці заявив і міський голова Геннадій Дикий, який зазначив що на найближчу сесію винесе пропозицію зменшення ставок даного податку з 1,5 до 0,1 %, тобто зменшення його в 15 разів. Мер Білої Церкви зізнався ,що це є недопрацюванням влади та вибачився за це.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: