#

У Білій Церкві відкриють центр пробації (ФОТО)

15.11.2018 10:46
У Білій Церкві відкриють центр пробації (ФОТО)
У Білій Церкві по вулиці Шолом-Алейхема, 27 відкриють центр пробації

В рамках співпраці в реформі правосуддя з Норвезькою місія радників і експертів у сфері верховенства права в Україні у Білій Церкві відкриють центр пробації

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на "04563".

В Україні в рамках прийнятого закону "Про пробацію" та реформи пенітенціарної служби створюється повноцінна служба пробації. У нашому місті побудувати сучасну європейську кримінальну юстицію допомагають фахівці з Норвегії. Зокрема, над цим працює норвезька Місія радників і експертів у сфері верховенства права в Україні (The Norwegian Mission of Rule of Law Advisers to Ukraine - NORLAU). Саме їх система пробації вважається однією з кращих в Європі.

Система пробації повинна запобігти скоєнню повторних злочинів та забезпечити безпеку суспільства. Новий центр пробації в Білій Церкві розташують у комунальному приміщенні по вул. Шолом-Алейхема, 27.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

"Ми, як місцева влада надзвичайно стурбовані питанням створення безпечних та комфортних умов життя містян. Вкрай важливим у цьому напрямку є саме заходи з попередження злочинності та робота з людьми, що відбули покарання в місцях позбавлення волі. Тому можливість відкриття нового приміщення центру пробації за сучасним Європейським зразком є суттєвим кроком в питанні покращення криміногенної ситуації в нашому місті", - зазначив під час зустрічі міський голова Геннадій Дикий.

За словами керівника Проекту Пробації NORLAU Віллі Гілла, у Білій Церкві є всі умови для впровадження цього проекту:

"Взагалі в Україні два міста приймають участь у створенні центрів пробацій –  Харків та Біла Церква. Існує 3 найбільші переваги цього проекту: розвиток системи пробації в Україні, надання спеціалізованих послуг правопорушникам та їхнім родинам і ресоціалізація їх у громаді. Я переконаний, що Центр пробації у Білій Церкві стане моделлю для створення таких центрів у інших містах України" - відзначив Віллі Гілл.

Довідково: центр пробації – передбачає застосування альтернативних покарань для порушників (громадські роботи, електронний моніторинг, програми для порушників, які керували автівкою у нетверезому стані, суд у справах про наркотики, покарання для неповнолітніх) та відповідну специфіку складання досудових доповідей до таких правопорушників.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: