#

У Білій Церкві видобуватимуть біогаз

25.10.2018 07:23
У Білій Церкві видобуватимуть біогаз

Днями стало відомо, що на Білоцерківському звалищі планують виконати комплекс робіт по дегазації полігону твердих побутових відходів

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на офіційну сторінку департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради у Facebook

В результаті розкладання твердих побутових відходів (ТПВ) на полігоні виділяється біогаз, який наполовину складається з метану, а також з вуглекислого газу, азоту, сірководню та інших газів. Установлено, що випаровування газу метану в атмосферу є одним із джерел виникнення парникового ефекту. Більше того, при контакті з повітрям горючий і вибухонебезпечний метан може спровокувати самозаймання побутових відходів. 

Саме з метою вирішення таких проблем, місто і вирішило здійснити заходи по дегазації місцевого сміттєзвалища.

Для залучення інвестора було оголошено Конкурс щодо виконання комплексу робіт по дегазації полігону твердих побутових відходів у місті Біла Церква.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Підприємство, яке стане переможцем Конкурсу, продаватиме електрику за "зеленим тарифом", а встановлений відсоток від загальної суми буде сплачувати місту.

Вчора, 24 жовтня 2018 року, відбулося розкриття Конкурсної документації, яку подали три учасника: ТОВ "Кліар Енерджі" м.Корюківка, ТОВ "Біогаз Енерджі" м.Чернігів, та ТОВ "ЛНК" м.Київ. 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: