#

У Білій Церкві з нового року подорожчають ритуальні послуги

15.12.2018 10:56
У Білій Церкві з нового року подорожчають ритуальні послуги
Засідання виконавчого комітету міської ради у Білій Церкві

У четвер, 13 груденя, в Білій Церкві пройшло засідання щодо розгляду проекту рішення виконавчого комітету міської ради "Про тарифи на ритуальні послуги"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на сайт Білоцерківської міської ради.

Засідання провів керуючий справами виконкому міської ради Сергій Постівий, на якому були присутні депутати міської ради Олександр Русс, Сергій Мартинюк,  керівники та представники КП БМР "Спецкомбінат з надання ритуальних послуг", ДЖКГ, управління економіки міської ради, профільної профспілкової організації, громадськості міста.

Керуючий справами виконкому міської ради поінформував, що всі вимоги щодо проведення процедури регуляторного акту згідно даного проекту рішення дотримано. Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акту – рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради "Про тарифи на ритуальні послуги" було розміщено в друкованих ЗМІ та на офіційному веб-сайті міської ради. На сайті також можна ознайомитися з самим проектом рішення та аналізом його регуляторного впливу.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Варто наголосити, що комунальне підприємство Білоцерківської міської ради "Спецкомбінат з надання ритуальних послуг" на даний час користується тарифами на надання ритуальних послуг, що складають мінімальний перелік послуг необхідних для поховання померлого, які затверджені рішенням виконавчого комітету міської ради №500 від 26.12.2017р.

Наразі заплановано підвищення розміру мінімальної заробітної плати з 1 січня 2019року до 4тис.173грн., згідно Закону України "Про Державний бюджет України на 2019 рік". Збільшення становить 12,1 % від розміру мінімальної заробітної плати, яка взята до розрахунку діючих тарифів 3 723грн., яка діяла з 1 січня 2018року. Зростання вартості паливо-мастильних матеріалів, енергоносіїв, комунальних послуг у порівнянні з витратами в діючих тарифах, а також збільшення сум податків, спонукало підприємство до приведення діючих тарифів на ритуальні послуги до норм чинного законодавства,  оскільки існуюча вартість послуг не буде відшкодовувати реальні витрати підприємства, це приведе до його збитковості.

Отож, необхідністю прийняття даного рішення є приведення тарифів на ритуальні послуги до економічно обґрунтованого рівня. Їх затвердження вплине на забезпечення своєчасного, у повному обсязі і якісного надання послуг. Крім того, приведення даних тарифів до економічно обґрунтованих витрат приведе до повної їх окупності, адже відшкодування їх збитковості не передбачено чинним законодавством України.

Слід зазначити, КП БМР "Спецкомбінат з надання ритуальних послуг" крім надання ритуальних послуг також обслуговує міські кладовища, проводить заходи по прибиранню та благоустрою. Також залучаються технічні та людські ресурси підприємства на прибирання шляхів у зимовий період, до проведення толоки, на ліквідацію надзвичайних ситуацій та ін.

У ході засідання учасники "круглого столу" обговорили складові формування даного тарифу, питання тарифу на ритуальні послуги, що надаються безоплатно в м.Біла Церква при похованні померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій,  інвалідів війни та механізми відшкодування таких витрат з державного бюджету. Зупинилися на аналізі регуляторного впливу до вищезазначеного проекту регуляторного акту. Розглянули  альтернативні способи вирішення питання та обрали найбільш оптимальний.

Присутні одноголосно підтримали рішення винести проект рішення "Про тарифи на ритуальні послуги" на розгляд виконавчого комітету міської ради.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: