#

У Білій Церкві зібрали підписи проти будівництва храму (ВІДЕО)

14.09.2018 14:17
У Білій Церкві зібрали підписи проти будівництва храму (ВІДЕО)

На комісії із законності, яка відбулась 13 вересня у Білоцерківській міській раді, розглядали питання законності будівництва Греко-католицького храму на масиві Піщаний

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Нещодавно на місці будівництва невідомі вандали зруйнували бетонну огорожу. Передувало цьому багато нарікань та супротиву проти майбутнього храму від мешканців району. Соціальне обурення вилилося у 900 підписів проти вищезазначеного будівництва. З іншого боку – видача всіх містобудівних документів є цілком законною, про що неодноразово повідомлялося. Тож на засідання комісії були запрошені обидві сторони конфлікту – мешканці мікрорайону та представники Греко-католицького храму.  В гамірних дебатах було піднято на поверхню наявність та дії різних конфесій. Так депутат міськради та член комісії Володимир Бабенко різко висловився про церкви Московського патріархату. Говорячи про будівництво храму на масиві Піщаний він зазначив що не бачить жодних порушень закону. А також додав що варварським способом чомусь валять паркан на законному будівництві Греко-католицького храму, а церкви Московського патріархату, попри сумнівну їх законність та привласнення земельних ділянок – ніхто не чіпає. Також на засіданні відмічалося що культова споруда стане окрасою району, перебуватиме у відкритому просторі і найймовірніше зменшить наявність аморальної поведінки яка спостерігається і нині. 

В той же час члени ініціативної групи які представляють інтереси масиву наполягають на тому, що вони жодним чином не проти храму а виступають виключно за збереження зеленої зони. Від так просять надати іншу, компенсаційну ділянку для його будівництва. 

Зрештою, члени комісії прийняли рішення у мирному руслі зібрати збори жителів Піщаного масиву та представників храму для того аби дійти порозуміння.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: