#

У Білоцерківському районі учасники АТО отримали 142 га землі й відразу продали одній особі

15.01.2019 15:22
У Білоцерківському районі учасники АТО отримали 142 га землі й відразу продали одній особі
Фото з мережі Інтернет

Київський апеляційний суд витребував на користь держави з незаконного володіння земельні ділянки загальною площею 142 га, розташовані в адміністративних межах Розаліївської сільради Білоцерківського району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "ProfiDOM.com.ua".

29 січня 2016 року ГУ Держгеокадастру в Київській області видало 72 особам накази про розробку проектів із землеустрою для відведення їм у власність земельних ділянок.

19 квітня того ж року громадяни отримали ділянки. А вже 28 і 29 квітня продали свої права на володіння землею одній особі.

Всі заявки в Держгеокадастр подавалися через одну фізособу-підприємця. Надалі 72 особи підписали довіреності, щоб всі дії по реєстрації прав та продажу ділянок здійснювала одна людина. У вересні 2016 року було розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 КК (зловживання владою).

За інформацією, всі ділянки відносяться до особливо цінних груп ґрунтів. Проекти землеустрою щодо відведення таких ділянок підлягають обов'язковій державній експертизі. Як встановив суд, проект землеустрою на відведення 142 га в межах Розаліївскої сільради не проходив держекспертизу.

Суд прийшов до висновку, що позовні заяви про витребування майна з незаконного володіння є законними і обґрунтованими з огляду на те, що ділянки вибули з власності держави з порушеннями норм законодавства та без проведення обов'язкової державної експертизи землевпорядної документації.

Найбільш імовірно, що дані земельні були виділені для учасників АТО, які згодом продавали право власності на них представникам агробізнесу.

Варто додати, що у Білоцерківському районі виділяється найбільше земельних ділянок для учасників АТО. Зокрема, 27 грудня, в приміщенні Білоцерківської РДА за участі голови Київської ОДА Олександра Терещука відбулося вручення сертифікатів на земельні ділянки 200 бійцям з Білоцерківщини та членам сімей загиблих воїнів.

До схеми з виділення землі учасникам АТО причетна скандально відома "Всеукраїнська асоціація учасників бойових дій та учасників АТО" та її керівник В’ячеслав Вовченко.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: