#

У Білогородці підприємець нажився на ремонті доріг та тротуарів

03.07.2018 14:54
У Білогородці підприємець нажився на ремонті доріг та тротуарів

Сьогодні, 3 липня, у прокуратурі Київщини повідомили про оголошення підозри директору товариства, який привласнив чверть мільйона гривень бюджетних коштів при проведенні ремонтних робіт тротуарів та доріг у селі Білогородка

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Установлено, що між однією із сільських рад Києво-Святошинського району та товаристовом укладено три договори з капітального ремонту тротуарів та дороги в селі Білогородка на загальну суму понад 2,5 млн грн.

В подальшому, директор товариства, використовуючи своє службове становище, складав акти приймання виконаних підрядних робіт та довідки про їх вартість, до яких вносив завідомо неправдиві відомості про те, що підрядні роботи з ремонту тротуарів та дороги виконані в повному обсязі.

Так, на підставі підроблених директором товариства документів сільська рада на рахунок підрядника перевела кошти, загальна сума яких становить понад 2,5 млн грн.

Втім, згідно із висновками судових будівельно-технічних експертиз обсяги та вартість фактично виконаних будівельних робіт не відповідають обсягам та вартості, визначеним узгодженою проектно-кошторисною та фінансово-звітною документацією відповідно до договорів на суму майже чверть мільйона гривень.

За процесуального керівництва Бориспільської місцевої прокуратури зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбаченогоч. 2 та ч.3 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненим повторно) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Досудове розслідування триває.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: