#

У Богуславському районі в оренду незаконно передали земельну ділянку

16.05.2019 07:47
У Богуславському районі в оренду незаконно передали земельну ділянку
Фото з мережі Інтернет

Кагарлицька місцева прокуратура подала  позов про визнання незаконним та скасування рішення про передачу в оренду земельної ділянки у Богуславькому районі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Кагарлицькою місцевою прокуратурою за результатами аналізу додержання вимог земельного законодавства на території Богуславського району виявлені порушення вказаних вимог при вилученні з постійного користування державного підприємства "Богуславське лісове господарство" земельної ділянки лісогосподарського призначення площею 1,4591 га (вартістю 62 тис. грн. ) та подальшу передачу її в оренду юридичній особі.

Встановлено, що рішенням Богуславської міської ради Київської області юридичній особі затверджено проект із землеустрою щодо відведення в оренду вказаної земельної ділянки для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд будівельних організацій та підприємств на 10 років.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Проте, вказане рішення було прийнято з порушенням вимог чинного законодавства.

Крім того, при передачі земельної ділянки лісогосподарського призначення в оренду юридичній особі, згідно інформації Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства, а також ДП "Богуславське лісове господарство" погодження на передачу, припинення, вилучення, зміну цільового призначення вказаної земельної ділянки зазначені органи не надавали, що свідчить про порушення вимог Земельного кодексу України.

Також нагадаємо, що стало відомо, що суд задовольнив позов органів прокуратури Київської області про стягнення боргу з орендаря землі на території Калинівської селищної ради Броварського району.

З огляду на викладене Кагарлицькою місцевою прокуратурою подано до суду позовну заяву про визнання незаконним та скасування рішення про передачу в оренду земельної ділянки та подальшу передачу її у оренду юридичній особі, а також витребування її з незаконного володіння на користь держави.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: