#

У Богуславському районі виявили макову плантацію (ФОТО)

13.06.2019 14:10
У Богуславському районі виявили макову плантацію (ФОТО)
Правоохоронці знищили плантацію маку

У рамках операції "Мак" працівники Богуславського відділі поліції вилучили в місцевого жителя 274 рослини снотворного маку

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу Національної поліції у Київській області.

За даним фактом розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 310 КК України. За протизаконну діяльність на правопорушників чекає адміністративна чи кримінальна відповідальність. 

У поліції нагадали, що за незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель чинним законодавством України передбачена кримінальна відповідальність. Подібні дії караються штрафом, або арештом на строк до 6 місяців чи обмеженням волі до 3-х років. За посів або вирощування снотворного маку у кількості 500 і більше рослин чи конопель у кількості 50 і більше рослин – покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років.

Нагадаємо що, правоохоронці знищили понад 200 кущів конопель на городі у 71-річної мешканки села Бирюки Рокитнянського району.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: