#

У Бориспільській колонії спалах захворюваності на коронавірус

13.04.2021 18:05
У Бориспільській колонії спалах захворюваності на коронавірус
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що в Бориспільській виправній колонії № 119 в’язні масово почали хворіти на коронавірус

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Уповноваженого ВРУ з прав людини.

Розповідається, що на коронавірус захворіла 31 особа. Зауважується, що наразі медичні працівники, окрім стоматолога, які можуть надати кваліфіковану медичну допомогу в цій установі – відсутні. Така ситуація триває понад рік.

Зауважується, що контроль за лікуванням засуджених здійснює начальник філії ДУ "Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України" в м. Києві та Київській області, а також лікар-стоматолог. Ними надано рекомендації щодо лікування засуджених за місцем відбування покарання.

Людмила Денісова сказала:

В умовах стрімкого поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 серед ув’язнених та засуджених осіб, керівником установи досі не вжито заходів щодо виконання рекомендацій, наданих за результатами попередніх візитів працівників Офісу Уповноваженого ВРУ з прав людини, з метою протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 в зазначеній установі.

Далі говориться, що зараз жінка звернулася до керівництва Центру охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України з проханням терміново вжити заходів щодо додержання прав утримуваних осіб, а саме забезпечити медперсоналом Бориспільську виправну колонію для надання необхідної медичної допомоги в повному обсязі.

Нагадаємо, що за даними обласного лабораторного центру за минулу добу, 12 квітня, захворювання на коронавірус виявили в 818 жителів Київщини.

Читати "Моя Київщина" у Facebook