#

У Бориспільській ЦРЛ пацієнти можуть підхопити інфекційні палички

04.01.2019 09:11
У Бориспільській ЦРЛ пацієнти можуть підхопити інфекційні палички
Бориспільська ЦРЛ

У ході перевірки цього медичного закладу було виявлено ряд недоліків, зокрема кишкові та пневмонійні інфекції

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу КОДА.

Представники комісії інформують, що маніпуляційна, інфекційне, терапевтичне, пологове відділення знаходяться у жахливому стані, стіни потребують негайного ремонту, сиплеться штукатурка, пацієнтам створені, відверто, антигігієнічні умови, відсутнє елементарне обладнання, медичні інструменти тощо. Безліч порушень зафіксовано і в хірургічному відділенні та операційній. Не в кращому стані – харчоблок, який потребує також термінового ремонту, не працює витяжка, відсутні навіть рукомийники.

Хоча у райдержадміністрації повідомляють, що з бюджету 2018 року на потреби лікарні було виділено 90 мільйонів гривень.

Та найгірше, в терапевтичному відділенні лікарні, було виявлено дві інфекційні палички – ентерекок фекаліс (простою мовою – кишкову паличку) та клебсієлу пневмоніє.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Члени комісії пояснюють це недотриманням протиепідемічного режиму, що може призвести до виникнення й розповсюдження внутрішньолікарняних інфекцій. Результати перевірки "Київський обласний лабораторний центр" направив Держпродспоживслужбі у Київській області для прийняття невідкладного рішення про закриття терапевтичного відділення.

27 грудня 2018 року, голова КОДА Олександр Терещук на селекторній онлайн нараді з очільниками міста і району та відповідними службами дав доручення створити комісію, на чолі із заступником голови КОДА Аллою Арешкович та підготувати план дій для негайного усунення недоліків у лікарні.

Олександр Терещук також наголосив на тому, що місцева влада повинна об’єднатися для спільного вирішення проблем Бориспільщини.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: