#

У Бориспільській виправній колонії засудженим не платили заробітну плату

14.02.2019 06:37
У Бориспільській виправній колонії засудженим не платили заробітну плату
Фото з мережі Інтернет

Прокуратура Київщини виявлено факт невиплати майже півмільйона гривень заробітної плати засудженим у Бориспільській виправній колонії № 119

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням прес-службу прокуратури Київської області.

За результатами перевірки в державній установі "Бориспільська виправна колонія (№ 119)" прокуратурою Київської області встановлено порушення вимог кримінально-виконавчого та трудового законодавства при залученні засуджених до суспільно корисної праці.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Встановлено, що адміністрацією виправної колонії не виплачено зарплату засудженим, які залучались до оплачуваних робіт на державному підприємстві "Підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№ 119)". На даний час, сума заборгованості становить понад 250 тисяч гривень. Крім того, майже 170 тисяч гривень заробітної плати заборговано засудженим, яких звільнено з установи виконання покарань.

Також нагадаємо, що у жовтні минулого року під час перевірки діяльності Бориспільської виправної колонії № 119 було виявлено численні порушення щодо прав засуджених.

З огляду на викладене, з метою поновлення порушених прав засуджених на своєчасне отримання заробітної плати, прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 175 КК України.

Досудове розслідування на даний час триває.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: