#

У Бориспільському районі група осіб щомісяця нелегально продавала майже 600 вантажівок піску

16.09.2021 13:05
У Бориспільському районі група осіб щомісяця нелегально продавала майже 600 вантажівок піску
Фото з місця події

У Бориспільському районі СБУ викрила та заблокувала схему незаконного видобутку та продажу піску в промислових масштабах

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "ГУ СБ України у м. Києві та Київській області" у Facebook.

За оперативними даними, щомісяця майже 600 вантажівок приховано вивозили копалини з підпільного кар’єру у Бориспільському районі.

За попередніми даними слідства, нелегальний бізнес організували представники однієї з місцевих комерційних структур. Ділки видобували і реалізовували пісок без відповідних дозвільних документів.

Учасники схеми знаходили своїх клієнтів через особисті зв’язки і відвантажували продукцію замовникам за підробленими товарно-транспортними накладними.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України, триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності осіб, причетних до нього.

Наразі встановлюється розмір шкоди, завданої навколишньому середовищу внаслідок протиправної діяльності.

Нагадаємо, що у зв'язку з святкуванням Дня міста Бориспіль 18 вересня на деяких вулицях буде обмежений рух транспортних засобів.

Читати "Моя Київщина" у Telegram