#

У Бориспільському районі група осіб накрала піску більше ніж на 71 млн грн

23.05.2019 12:55
 У Бориспільському районі група осіб накрала піску більше ніж на 71 млн грн
Фото з місця події

Правоохоронці затримали у Бориспільському районі групу осіб, яка незаконно видобувала пісок та завдала державі збитків на суму понад 71 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Прокуратурою області спільно з УЗЕ в Київській області ДЗЕ НП України та СУ ГУ НП в Київській області знешкоджено організовану групу, яка займалась незаконним видобутком піску на території Бориспільського району.

Встановлено, що в межах Глибочицької сільради, функціонує піщаний кар'єр. Добутий пісок використовували в якості матеріалу для благоустрою, рекультивації і планування майданчиків Гартовского родовища площею 27,3 га.

Також нагадаємо, що працівники прокуратури арештували екскаватор, яким здійснювався незаконний видобуток піску на території села Осещина Вишгородського району.

Вказаний кар’єр орендувало підприємство, засновниками якого і працівниками є 5 учасників організованого злочинного підприємства, які і здійснювали незаконний видобуток піску без відповідних дозвільних документів.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Наразі встановлено, що сума збитків завдана державі становить понад 71 млн грн.

Учасникам організованої групи прокуратурою повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 28 ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми), ч. 5 ст. 191 (привласнення майна, шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст. 28 ч. 1 ст. 240 (порушення правил використання надр) КК України.

Зловмисникам загрожую покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років з конфіскацією майна

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: