#

У Борисполі будують протирадіаційне укриття для навчального закладу

09.04.2024 20:57
У Борисполі будують протирадіаційне укриття для навчального закладу
Фото з місця події

У Борисполі триває будівництво протирадіаційного укриття для ліцею "Патріот", що розраховане на одночасне перебування 500 осіб

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОВА.

Вже завершені земляні та монолітні роботи з облаштування фундаменту, стін та перекриття. Одночасно проводяться внутрішні роботи — будівництво міжкімнатних стін, оздоблення приміщень тощо. В укритті будуть встановлені системи вентиляції та кондиціювання повітря, водопостачання і каналізації, опалення. Крім звичайних кімнат для перебування, у сховищі облаштують медкабінет, ігрове приміщення та їдальню. Будівництво виконується з урахуванням інклюзивності та доступності.

Ліцей відвідують 970 дітей. На базі закладу освіти працюють гуртки й спортивні секції. Нове укриття дозволить організувати в ліцеї позмінне навчання в очному форматі, адже воно розраховано на одночасне перебування 500 осіб. 

Нагадаємо, що 5 квітня аеропорт "Бориспіль" відвідали представники Японського агентства JICA: Хідекі Мацунага - головний представник в Україні, Сатоші Сугімото - старший представник українського офісу JICA, Альона Ткач - керівник проєкту офісу JICA в Україні.

Читати "Моя Київщина" у Facebook