#

У Борисполі будують їдальню майже за 10 млн грн (ФОТО)

08.05.2020 14:16
У Борисполі будують їдальню майже за 10 млн грн (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що реконструкція з добудовою їдальні навчального закладу "Ліцей "Дизайн-освіта" імені П. Чубинського" у Борисполі коштувала місцевому бюджету 9,4 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "ТРС Бориспіль". 

Відомо, що напередодні, 6 травня, у ліцеї проводили контроль виконання будівельних робіт заступники Бориспільського міського голови Микола Корнійчук та Людмила Пасенко, а також начальниця управління освіти та науки Тетяна Павленко. Присутнім був також забудовник та голова правління ПрАТ "БКБМ" Ігор Шалімов.

Старт ремонтних робіт відбувся у серпні 2019 року. Наразі для їдальні вже закупили столи, стільці, шафи, стелажі для кухні та цехів. Ігор Шалімов наголосив, що усі комунікації та обладнання відповідають нормам ДБН, а проектом передбачено систему пожежогасіння. У модернізованій їдальні буде 150 посадкових місць.

Кухню також обладнали сучасним пароконвектоматом, завдяки якому оптимізується процес приготування. Зауважимо, що модерна прямокутна сковорідка може одночасно обсмажити 150 котлет. Повноцінною робочою зоною харчоблоку стало підвальне приміщення, де завершується капремонт із реконструкцією мереж водопостачання і водовідведення, опалення, системою рекуперації повітря. Там передбачені приміщення для м’ясного й рибного цехів, заготівельного, овочевого цехів і складів, є холодильні та морозильні камери. Ба більше, тут встановлений технічний ліфт, яким продукція підніматиметься з підвалу.

Закінчення робіт планують у липні, щоб із 1 вересня учні ліцею могли повноцінно користуватися харчовим приміщенням.

Раніше у приміщенні ліцею була обмежена площа для харчування дітей. Сьогодні виконані всі заплановані роботи з розширення приміщення, завезене сучасне обладнання. Вартість добудови і обладнання після тендерних торгів склала 9,4 млн грн. На тендер Бориспіль виходив із сумою понад 10 млн грн, освоєно майже 6 млн грн, ще не завершені роботи на 3 млн грн. До того ж, ми використали підвал, щоб зекономити бюджетні кошти і не добудовувати приіщення ще на 150 кв.м., - пояснює Микола Корнійчук.

Нагадаємо, що бориспільські патрульні затримали 33-річного агресивного чоловіка, який періодично лупцював своїх сестру та матір.



Читати "Моя Київщина" у Telegram