#

У Борисполі громада через суд оскаржує підняття цін на проїзд

09.08.2018 17:00
У Борисполі громада через суд оскаржує підняття цін на проїзд

Нещодавно Виконкомом Бориспільської міської ради прийнято рішення, яким надано дозвіл місцевим перевізникам підвищувати вартість проїзду в межах міста до 6 гривень за одну поїздку

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Движение Борисполя".

В свій час, така негативна, запроваджена місцевою владою тарифна політика викликала хвилю обурення серед мешканців Борисполя та неабияк підвищила градус соціальної напруги, оскільки у сфері автоперевезень окрім підвищення вартості проїзду, жодних змін у кращому напрямку не відбулось, а якість послуг як була, так і залишилась на вкрай низькому рівні.

В решті решт, з часом, мешканці Борисполя вже й адаптувались до нових цін на проїзд, до чи не найгіршої якості транспортних послуг та до корумпованої місцевої влади, яка як завжди за інтерес громади піклується в останню чергу.

Все ж таки є сподівання, що підвищення тарифів на проїзд в громадському транспорті в найближчому майбутньому будуть скасовані в судовому порядку.

Зокрема, ухвалою Київського окружного адміністративного суду відкрито провадження в адміністративній справі про визнання протиправними та скасування рішень щодо підвищення вартості проїзду в громадському транспорті по м. Бориспіль.

Представництво інтересів позивача в суді здійснюють юристи адвокатського об’єднання «Вишневий та Партнери», які погодились надати коментар стосовно правових підстав звернення до суду та можливої судової перспективи цього спору.

Зокрема, адвокатами повідомлено, що приймаючи рішення про підвищення тарифів на проїзд, виконавчим комітетом міської ради не дотримано нормативної процедури прийняття цього рішення. Оскільки вказане рішення за своєю природою є регуляторним актом, про що неодноразово у своїх правових висновках вказував Верховний Суд, тому обговорення, прийняття та оприлюднення цього рішення мало б відбуватись у порядку, передбаченому Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності». Не вчинення хоча б однієї з дій, які передбачені указаним нормативно-правовим актом свідчить про незаконність прийнятого рішення.

Також, як відзначають юристи, в ході здійснення представництва було також установлено, що оскаржуване рішення у спосіб передбачений законом у ЗМІ не публікувалось, не обговорювалось та не оприлюднювалось.

Резюмуючи викладене, залишається сподіватись на справедливість Феміди та на те, що все ж таки, ймовірно, в недалекому майбутньому вдасться зробити проїзд в громадському транспорті доступним для людей.

Парадокс, однак вказані рішення оскаржено мешканкою Києва, а не місцевими жителями Борисполя, які чи не щоденно вимушені користуватись занадто дорогими та неякісними послугами громадського транспорту.

Тому від себе закликаємо усіх небайдужих, кого стосується указана проблема прийти до Київського окружного адміністративного суду (01133, Київ, бульвар, Лесі Українки, 26) на судове слухання, що відбудеться 15.08.2018р. о 14:00 год. та підтримати позивача, продемонструвавши суду, що ця проблема стосується не однієї людини, а всього нашого міста.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: