#

У Борисполі "розморозять" будівництво діагностичного центру (ФОТО)

27.08.2018 08:02
У Борисполі "розморозять" будівництво діагностичного центру (ФОТО)

За інформацією, будівництво добудови корпусу Бориспільської ЦРЛ вже найближчим часом має продовжитись. Керівництво закладу обіцяє, що вже цього року новий корпус прийматиме перших пацієнтів

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на "Вісті".

У травні 2017 р. виконком Бориспільської міськради прийняв рішення про надання містобудівних умов для будівництва нового діагностичного центру Бориспільської ЦРЛ. Ініціатором будівництва була лікарня, початок робіт анонсувався на умовах державно-приватного партнерства. Це означає, що приватний забудовник за власні кошти зводить корпус на території лікарні та передає його у власність ЦРЛ, але має право розпоряджатися на власний розсуд частиною новозведеної будівлі. Планувалося, що в приватній частині буде відкрито лабораторію, а на іншій лікарня проводитиме процедури гемодіалізу та встановить мамограф. 



Добудову мали звести між поліклінікою та центральним корпусом до кінця 2017 року. Проте, щойно звели стіни, роботи зупинилися.

"Із певних причин інвестування будівництва припинилося, наразі маємо нового інвестора. Сподіваюся, що вже цього року корпус запрацює, лікарня на нього має великі плани", — пояснив головний лікар Олександр Щур. 
Загальна площа корпусу має становити 360 кв.м., з них 150 належатиме безпосередньо забудовнику. Перспективи використання теж змінились: відомо, що облаштування кабінету для гемодіалізу там вже не планується, під питанням і встановлення мамографу. Що буде на території приватного забудовника, ніхто говорити не наважується, як і те, хто він.

До відома: Державно-приватне партнерство (ДПП) — це система відносин між державою та приватними партнерами, при реалізації яких ресурси обох партнерів об'єднуються. Із досвіду більш економічно-розвинених країн відомо, що спільні проекти державно-приватного партнерства дозволяють в стислі строки залучити приватний капітал в інфраструктурні проекти, забезпечивши стрімке економічне зростання навіть за відсутності значних державних вкладень. Наприклад, у 2017 році в Європі в проекти ДПП було залучено 14,4 млрд. євро (в 2016 р. — 11,8 млрд. євро). В Україні ДПП регулюється ЗУ "Про державно-приватне партнерство" від 1.07.2010 р. Усі об’єкти, що будуються за цим принципом, не підлягають приватизації та перебувають у державні чи комунальній власності.  

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: