#

У Борисполі шахрайка заволоділа будівлею вартістю майже 8 мільйонів

15.08.2018 06:42
У Борисполі шахрайка заволоділа будівлею вартістю майже 8 мільйонів

Прокуратура Київської області відправила до суду обвинувальний акт відносно зловмисниці, яка шахрайським шляхом привласнила будівлю в місті Бориспіль вартістю майже 8 мільйонів гривень 

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.   

За процесуального керівництва Бориспільської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт відносно жінки у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) КК України.

Установлено, що зловмисниця, маючи право підпису від імені товариства, будучи службовою особою, шахрайським шляхом заволоділа будівлею площею понад 700 мвартістю майже 8 млн грн, яка знаходиться в місті Бориспіль та перебуває в комунальній власності територіальної громади в особі Бориспільської районної ради.

Так, службовець, зловживаючи довірою державного реєстратора надала йому документи, на підставі яких з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна видалено усі записи щодо вказаної будівлі.

В подальшому, товариство набуло право приватної власності на будівлю, в результаті чого остання вибула з комунальної власності територіальної громади Бориспільського району.

Обвинуваченій загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Крім того, реагуючи на виявлене порушення, місцевою прокуратурою до суду скеровано позов про витребування вказаної будівлі з чужого незаконного володіння, а також про визнання недійсними ряду правочинів. Позов місцевої прокуратури задоволено в повному обсязі.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: