#

У "Борисполі" спіймали китайця із двома валізами бурштину (ФОТО)

25.06.2019 05:44
У "Борисполі" спіймали китайця із двома валізами бурштину (ФОТО)
Фото з місця події

Працівниками Київської митниці ДФС вилучили 30,4 кг бурштину вартістю понад 10 тисяч євро, який намагалися вивезти до Китаю

Про це інформаційному порталу "Моя Київщина" повідомила прес-служба ДФС у Київській області.

В рамках проведення операції "Бастіон" працівниками Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС зафіксовано спробу вивезення до Китаю партії бурштину з приховуванням від митного контролю.

30,4 кг бурштину намагався вивезти на батьківщину авіатранспортом громадянин Китаю, що має дозвіл на проживання на території України. Чоловік для проходження митного контролю самостійно обрав спрощену систему - "зелений коридор". Саме цим громадянин заявив про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо вивезення з митної території .

На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації чоловік не надавав, до інспекторів митниці з приводу декларування товару не звертався.

Також нагадаємо, що прикордонники затримали та повернули додому двох громадян Ірландії, які мали при собі заборонену символіку та викрикували гасла на підтримку ДНР.

Речовину природного походження коричневого кольору з різними відтінками, а саме бурштин, різного розміру та форми, загорнуту у фольгу та папір, що знаходилася в 14 поліетиленових пакетах, було виявлено у двох дорожніх валізах у багажному відділенні на рентген-апараті.

Каміння було перемішане з цукерками, кондитерськими виробами (печивом, вафлями), іншими різноманітними солодощами, що утруднювало виявлення вказаного каміння на рентген апараті під час митного контролю багажу.

Таким чином, своїми діями громадянин Китаю здійснив переміщення через митний кордон товару - речовини природного походження коричневого кольору з різними відтінками, що за зовнішнім виглядом має ознаки дорогоцінного каміння органогенного походження, а саме бурштину, з приховуванням від митного контролю, а саме, способом, що утруднює виявлення.

Складено протокол про порушення митних правил. Бурштин вилучено до винесення судом рішення у справі.

Довідково: відповідно до ч. 3 ст. 371 Митного кодексу України товари, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 10 000 Євро, при вивезенні (пересиланні) їх громадянами за межі митної території України підлягають письмовому декларуванню з поданням митної декларації, передбаченої законодавством України для підприємств, та зі сплатою вивізного мита у випадках, встановлених законами України.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: