#

У Борисполі триває благоустрій озера

02.11.2018 18:23
У Борисполі триває благоустрій озера

У 2016 року за екологічні кошти було проведено роботи з очищення і поглиблення Княжицького озера у Борисполі. Нині триває благоустрій прилеглої території

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на "Вісті".

Уже заасфальтовано дорогу вздовж озера, прокладаються тротуарні доріжки, встановлені контейнери для сміття та стаціонарний туалет. За словами депутата Бориспільської міської ради Ігоря Шалімова, це початок робіт із благоустрою. Кошторис проекту облаштування території — майже 4,5 млн грн. Роботи розподілено на етапи і кожного року вони виконуватимуться у міру можливостей: залежно від можливостей міського бюджету. Цього року прокладаються пішохідні доріжки, сума робіт — 1, 5 млн грн. За словами депутата, благоустрій передбачає паркову зону навколо озера, яка буде огородженою територією — це у планах на наступний рік. Місця для паркування авто передбачено за огорожею. Усі технічні зони будуть розташовані з боку виробничих підприємств.

"Біля Княжицького сходяться три депутатських округи — мій, Олени Донченко та Миколи Грони, — розповідає Ігор Шалімов. — Торік ми із депутатами суміжних округів провели збори з мешканцями і вирішили зробити реконструкцію рекреаційної зони. Проектанту поставили завдання передбачити місце для пляжної зони, для гри у пляжний футбол, волейбол, для вуличних тренажерів та занять воркаутом; відокремити місце для відпочинку із шашликамиЯ вдячний колегам-депутатам, які підтримали ініціативу благоустрою озера, міському голові, який розуміє важливість місць для культурного відпочинку", — говорить Ігор Шалімов.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Депутат вважає, що потрібно створювати окремий підрозділ на базі КП "ВУКГ". "Є зелене господарство у "ВУКГ", якому на баланс можна передати зелені зони і виділяти кошти на прибирання та облаштування цих територій. У місті таких зон декілька: Книшовий комплекс, озера Олесницьке, Княжицьке, Гульківка", — говорить Шалімов.

Нагадаємо, що навесні 2018 року із бюджетного депутатського мільйона Ігор Шалімов виділив 90 тис. грн і запросив компанію, яка спеціалізується на очищенні водойм від водоростей. Ініціатива врятувала озеро від водних заростів. Роком раніше Ігор Шалімов за порадою біологів власним коштом придбав півтори тони мальків товстолобика і було проведено зариблення водойми. Але бориспільці рибу виловили за кілька місяців. 

Наразі вдалося дізнатися, що тамтешні мешканці проти того, щоб на території Княжицького згодом з’явилися торгові точки, люди хочуть зелену зону і готові платити символічну плату за вхід, щоб комунальники підтримувало порядок, а територія Княжицького озера була некомерційним комунальним місцем для відпочинку на природі. 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: