#

У Борисполі ветеран АТО зайнявся творчістю: у арсеналі його скульптур є навіть трансформери (ВІДЕО)

28.01.2021 09:00
У Борисполі ветеран АТО зайнявся творчістю: у арсеналі його скульптур є навіть трансформери (ВІДЕО)
Фото з місця події

У Борисполі колишній АТОвець, а нині підприємець Валерій Нікітюк привернув до себе увагу ЗМІ завдяки триметровій скульптурі Оптімуса Прайма

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням  на "Погляд".

Валерій розповідає, що до війни він був зварювальником. Згодом, демобілізувавшись, чоловік патрулював з друзями вулиці рідного міста. Проте одного разу від його товариша поступила пропозиція “створити щось прикольне”, тож вони разом почали перебирати відомих персонажів мультфільмів та шукати ідею для втілення.

Оптімус Прайм – не перший плід творчості скульптора. Першими стали мультгерої Валлі та Єва. Після приємної реакції громади міста на такий витвір мистецтва, нові інсталяції почали почали з’являтись дедалі частіше.

За словами митця, над “трансформером” працював чотири місяці. У роботі він використовував понад півсотні деталей, і кожну з них виготовляли власноруч, без креслень та ескізів.

Найскладнішою виявилась робота над головою, а саме – над обличчям. Доводилось багато підбирати елементів, вирізати, вигинати. Це доволі кропіткий процес, – розповідає подробиці виготовлення скульптури майстер.

На цьому чоловік не планує зупинятись. У його майстерні наразі ведеться робота над Беззубиком з мультика “Як приручити дракона” та Бамблбі з “Трансформерів”.

Валерій зізнається, що основна мотивація у роботі над мультперсонажами для нього – його маленький син.

Нові роботи будуть презентовані на виставці вже за кілька місяців. А його найбільша мрія зварювальника – власна арт галерея, де він хоче зібрати усі свої витвори.

Нагадаємо, що засновник "Клубу виробників Рокамболю"фермер Володимир Мережко першим привіз екзотичну цибулю рокамболь в Україну.


Читати "Моя Київщина" у Telegram