#

У Борисполі відкрили Академічний ліцей

14.01.2019 12:37
У Борисполі відкрили Академічний ліцей
Академічний ліцей у Борисполі

Сьогодні, 14 січня, в Борисполі відбулося урочисте відкриття нового Академічного ліцею, участь в якому взяли Голова Київської ОДА Олександр Терещук та міський голова Борисполя Анатолій Федорчук

Як повідомляє кореспондент інформаційного порталу "Моя Київщина", також були присутні директор Департаменту освіти і науки КОДА Віра Рогова та заставник голови КОДА В’ячеслав Кучер, керівництво Асоціації міст України та Київщини, а також керівник компанії-підрядника, яка будувала навчальний заклад, пан Шалімов.

Варто зазначити, що голова Київської облради Ганна Старикова та керівництво Бориспільської райради та РДА проігнорували урочисте відкриття.

"179 мільйонів витратив бюджет міста на побудову навчального закладу", - заявив мер Федорчук у вступному слові.

"Фінансова децентралізація, яку ініціювали Президент Порошенко та Прем'єр Гройсман, дали можливість нашому місту бути фінансово незалежним та спроможним будувати такі потужні об'єкти", - додав Федорчук.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Голова Київської ОДА Олександр Терещук у своєму виступі підтвердив, що Президент Порошенко визначив розвиток освіти як один із головних пріоритетів на Київщині.

"Приклад Бориспільського Академічного ліцею демонструє нам ефективність децентралізації", - заявив Терещук.

Мер Борисполя Анатолій Федорчук окремо наголосив, що були перепони на шляху підключення освітлення та газопостачання з боку обласних монополістів Київоблгазу та Київобленерго, через що вчасне відкриття ліцею було під загрозою.

"Після мого звернення до заступника голови Київської обласної організації БПП "Солідарність" Віталія Яреми з приводу даної бюрократичної проблеми питання затримок з підключенням були знято за лічені дні", - зазначив мер Федорчук.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: