#

У Борисполі з’явиться новий сквер (ФОТО)

06.08.2018 08:35
У Борисполі з’явиться новий сквер (ФОТО)

Майже завершується облаштування нового скверу, що на провулку Бабкіна, 12 у Борисполі

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на "Вісті".
Восени минулого року за ініціативи депутата міськради розпочалися роботи із облаштування скверу на місці чагарників (та імпровізованої домівки безхатченків) серед пустиря поміж багатоповерхівок мікрорайону "Стріла". Тоді окремих жителів прилеглих будинків не влаштовували роботи із благоустрою, люди часто робили зауваження робітникам та намагались вносити корективи у процес. Відомо, що проект скверу розроблявся архітектурним бюро «Базис» і передбачав ландшафтний дизайн території. 
Земляні роботи проводились торік до пізньої зими. Із настанням сильних морозів їх було припинено, і лише близько місяця тому роботи продовжили. 

«Ми внесли корективи у існуючий проект. Наприклад, перепланували розміщення пішохідних доріжок, підлаштувалися до потреб жителів мікрорайону. Старі дерева на території окультурили, хотілося б висадити молоді саджанці. Місцеві проти вирубки. У планах — встановити дитячий майданчик», — говорить Дмитро Олександрович. 
Уже залиті опори під каркасний місток із металевих елементів, завершується доукріплення схилів. Наразі завадою для завершення облаштування скверу є відсутність ґрунту для підсипки нерівностей території. Депутат віднаходить фінанси для закупівлі ґрунту — потрібно десять 30-ти тонних КАМазів. 

За словами Гопанчука, мешканці мікрорайону часто висловлюють невдоволення роботами, навіть на території скверу гору сміття вночі викинули. А минулого тижня пограбували вагончик будівельників, де зберігалися інструменти. 

Загальна вартість проектних робіт близько 1,5 млнгрн, це кошти із депутатського бюджетного мільйона. На сьогодні зроблено майже 80% запланованих на перший етап робіт, загалом втілення проекту просувається повільно. Про дату і урочисте відкриття скверу поки не йдеться.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: