#

У Бородянці вирішували чи бути житловому комплексу для учасників бойових дій

02.10.2018 12:51
У Бородянці вирішували чи бути житловому комплексу для учасників бойових дій

У кінці вересня відбулася 40-ва сесія Бородянської селищної ради VII скликання, де було розглянуто 11 питань

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на "Погляд".

Найбільше обговорення викликали два із них, що стосувалися майбутнього житлового комплексу для учасників бойових дій.

Ще до початку сесії представники Громадських організацій подали селищному голові та депутатам зауваження стосовно двох питань. Активісти вважають, що будівництво майбутнього житлового комплексу є незаконним і тому вимагали зняти з порядку денного питання:

-          «Про визначення місця розташування та найменування житлового комплексу для учасників бойових дій, осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпечення її проведення»;

-          «Про розробку детального плану території земельної ділянки для житлового масиву «Мирний»».

Розглянувши звернення активістів, депутати прийняли рішення відхилити його.

Одним із перших на сесії було затверджено проект землеустрою щодо відведення Комунальній організації Бородянської селищної ради «Регіон – Бородянка» земельної ділянки площею 0,0500 га в постійне користування для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови по вул. Центральна в смт Бородянка.

«Це важливе рішення не тільки для Бородянки, а і для всього району, а у майбутньому для Бородянської об’єднаної територіальної громади», – підсумував селищний голова Олександр Сахарук.

Також було зазначено, що на даний час вже сформований проект майбутнього ЦНАПу і витяг, а отже наступний крок у реалізації проекту – затвердження кошторису, який скоріш за все представлять на наступній сесії селищної ради. Як повідомили журналістам ІА «Погляд», за попередніми підрахунками почати будівництво майбутнього ЦНАПу зможуть вже у листопаді, а значить ймовірно, що вже наприкінці 2019 року до Центру з надання адміністративних послуг зайдуть перші відвідувачі.

Коли ж справа дійшла до питань стосовно житлового комплексу для учасників бойових дій, у залі здійнялася справжня «буря». Активісти, що прийшли на сесію, вкотре виступили проти будівництва житлового комплексу, аргументуючи свою позицію тим, що на зазначеній ділянці в даний час розташовані городи мешканців селища, а також знаходяться артезіанські свердловини, а отже прилегла зона має статус санітарної. В свою чергу, депутати запевняють, що добре вивчили це питання і будівництво у цій зоні можливе при наявності центрального каналізаційного колектора. Тож на сесії обидва питання стосовно майбутнього житлового комплексу були підтримані більшістю.

Також у сесійній залі обговорювали питання, щодо відсутності водопостачання у селищі. Селищний голова, запевнив що повторення ситуації, що склалася на початку минулого тижня ніхто не хоче.

«Ця ситуація неприємна для всіх: і для тієї організації, яка надає послуги по водопостачанню, і для тієї, яка за борги, відповідно до своєї статутної діяльності, йде на такі дії, що змушена у такий спосіб боротися», – розповів ІА «Погляд» Олександр Сахарук. – «Не хочу засуджувати ні одних, ні других. На сьогодні, на щастя, ситуація вирівнюється, є покрокові дії, які маємо зробити і ми, повірте, їх робимо, починаючи з 2015 року», – додав Бородянський селищний голова, маючи на увазі передачу комунального підприємства у власність селища, питання, що обговорюється вже давно. – «Процес не простий та маю надію, що відключень більше не буде».

Також було зазначено, що на сьогодні усі будівлі, що знаходяться на балансі селищної ради до початку опалювального сезону готові, опалення обіцяють увімкнути тільки-но з’явиться у цьому необхідність.

«По готовності – два рази на тиждень проводимо оперативні наради з усіма структурами, які надають дану послугу. На сьогоднішній день стан готовності – 100%, наразі проводяться пробні роботи, тестують котельні: нагрівають, дивляться, аби попередити будь-які непередбачувані моменти», – розповів Олександр Сахарук.

У «Різному» селищний голова пояснив, чому був відсутній на початку минулого тижня. Олександр Сахарук перебував у відрядженні в якості делегата від Київської області в Тернополі, яке було заплановано ще півроку тому, але весь час знаходився на зв’язку.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: