#

У Бородянці зареєстрували новий випадок пташиного грипу

01.01.2021 19:20
У Бородянці зареєстрували новий випадок пташиного грипу
Фото з мережі Інтернет

Згідно з результатами дослідження, щодо відібраного біологічного матеріалу від птиці домогосподарства в селищі Бородянка, було виявлено РНК вірусу пташиного грипу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Держпродспоживслужбі в Київській області.

Відомо, що домогосподарство у Бородянці також оголошено неблагополучним щодо грипу птиці. Там запроваджено карантин та відповідний план заходів для недопущення поширення вірусу.

Також на Київщині збільшено зони захисту та нагляду. Зокрема, до зони захисту потрапило безпосередньо саме селище Бородянка, а до зони нагляду такі населені пункти Бородянського району як: с. Качали, с. Шибене, с. Небрат, с. Нове Залісся, с. Берестянка, с. Здвижівка, с. Бабинці, с. Буда-Бабинецька, смт Клавдієво-Тарасове, с. Пороскотень, с. Пилиповичі, с. Нова Гребля, с. Вабля, с. Дружня, с. Галинка, с. Загальці, хутір Михайлівський (Михайленків), дачний масив «Ближні сади», а також птахогосподарства ФГ "Велес Фудс", ТОВ "Нувель" та ТОВ "ВТК Ранко".

Мешканців населених пунктів, що увійшли до зон захисту та нагляду, просять з розумінням віднестись до дій фахівців та сприяти ліквідації спалаху і недопущення поширення грипу птиці на інші території. А при ознаках захворювання чи незвичній поведінці птиці, у випадку масової загибелі необхідно терміново сповістити у відповідну службу у своєму районі або області.

Також нагадаємо, що ДП "Клавдієвське лісове господарство" запевняє, що провело вирубку дерев на території неподалік села Блиставиця офіційно, проте місцеві жителі обурені таким масштабом робіт

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: