#

У Бородянській громаді орки розбомбили храм

06.04.2022 17:30
У Бородянській громаді орки розбомбили храм
Фото з місця подій

У селі Загальці Бородянської громади через обстріл зруйновано Миколаївський храм Української Православної Церкви

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Української православної церкви".

Настоятель релігійної громади ієрей Сергій Іваніна розповів, що село було довгий час під окупацією, зв’язку з ним не було, і точний час знищення храму невідомий. Імовірно, це сталося у 20-х числах березня. Сам отець Сергій проживав із сім’єю недалеко від Загальців, у сусідньому селищі. Із приходом військ РФ сім’я священика через бої змушена була майже цілодобово сидіти у підвалі, але потім їм у складі автомобільної колони вдалося евакуюватися.

Останнім часом парафія намагалася збудувати новий храм, який знаходиться за півкілометра від старого, однак там лише залито фундамент та зведено стіни. У якому стані ця будівля після боїв, наразі невідома.

Священик сказав:

Загальці дуже постраждали від окупації. Парафіяни розповідають, що в когось просто вибиті вікна, а в деяких на місці будинку одна велика вирва. Головне, щоб усі були живі, про це молимося. Як тепер служитимемо, поки не знаю. Мабуть, доведеться на вулиці.

Нагадаємо, що Бородянський селищний голова Георгій Єрко розказав про звірства росіян під час окупації, а українські військові показали жахливі фото зруйнованого містечка.

Читати "Моя Київщина" у Telegram