#

У Боярці націоналісти облили зеленкою відомого адвоката та волонтера (ВІДЕО)

27.07.2018 10:09
У Боярці націоналісти облили зеленкою відомого адвоката та волонтера (ВІДЕО)

Під час проведення чергової сесії Боярської міської ради молодики, які позиціонували себе як представники «Національного корпусу» у Києво-Святошинському районі облили зі шприца зеленкою присутніх у залі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" на "Панораму Київщини".

Частина молодиків перед цим була помічена на сесії Києво-Святошинської районної ради, яка була проведена декількома годинами і відразу ж після якої один із районних депутатів написав звернення на новоспеченого прокурора Київської області Максима Киричука щодо шахрайських дій псевдо-голови райради Вадима Гедульянова.

Серед постраждалих осіб від публічної провокаційної поведінки молодиків-націоналістів виявився помічник-консультант народного депутата, який працює на громадських засадах і в цей час виконував доручення нардепа. Ним виявився відомий в Україні адвокат Панченко Олександр Георгійович, який також являється Першим віце-президентом АТ «Адвокати України» та адвокатом родини нещодавно загиблої від рук найманця Росошанського відомої правозахисниці Ірини Ноздровської.

 

Найбільше ж зеленої рідини дісталося також відомому правозахиснику та волонтеру славетної 72-ої ОМБР (окрема механізована бригада) імені Чорних Запорожців, військового формування механізованих військ Збройних сил України, Козачуку Артуру Олексійовичу.

Нагадаємо, підрозділи цієї бригади влітку 2014 року вели важкі бої на російсько-українському кордоні, у Приазов'ї, а взимку 2016-го – під Авдіївкою у промзоні. Син волонтера 72-ої ОМБР Артура Козачука, до речі, саме зараз і захищає кордони батьківщини і саме у складі цієї бригади, яка базується на Світлодарській дузі.

На превеликий жаль молодики, мабуть, не володіли інформацією що Артур Козачук вже дуже давно як волонтер відвідує передову, так як сильно цього не афішує, але ж велика кількість небайдужих боярчан завжди допомагають йому у зборі всього необхідного для хлопців на передовій, не залишаються осторонь.

А після завершення Боярської сесії була розмова. В ній прийняли участь і місцевий політикум і представники громадськості і справжні АТОшники, які до речі відразу ж після сесії перейшли до справжніх прямих дій – повалили паркан навколо незаконної забудови у Боярці та розбили там палатку.

Але що ж послужило аргументом для необдуманих дій молодиків? Як стало відомо із розмови, у такий спосіб вони захищали честь політичної партії «Національний корпус», про яку начебто на одній із сторінок у фейсбуці, адміністратором якої є Артур Козачук, кимось (не ним особисто) були розміщені негативні публікації щодо цієї політичної сили а саме щодо їх причетності до захисту незаконної забудови у Вишневому (парк, 10га)

Також слід нагадати, що ці ж самі молодики постійно помічалися під час проведення сесій районної ради, начебто для збереження громадського спокою та порядку. А громадськість Боярки в цей же час почала збирати підписи щодо відкликання голови цієї ж ради Вадима Гедульянова і проти якого Артур Козачук, як правозахисник, неодноразово публічно висловлювався щодо силового та незаконного захоплення ним та Мирославою Смірновою влади у Києво-Святошинському районі.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: