#

У Боярці відбудеться Всеукраїнський патріотичний фестиваль "Під Покровом Тризуба"

14.05.2019 09:43
У Боярці відбудеться Всеукраїнський патріотичний фестиваль "Під Покровом Тризуба"

У парку Перемога міста Боярка 25 та 26 травня відбудеться IV Всеукраїнський фестиваль "Під покровом тризуба", який приурочений до Свята Героїв

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу Київської ОДА, вхід буде вільний, а на території облаштують наметове містечко.

Ідея фестивалю – відновлення історичної пам’яті про події Української революції 1917-1921 років, задля розвінчування радянських міфів, активізації громади, зокрема, молоді, через популяризацію та спонукання до вивчення історії, виховання національно-патріотичного духу в дітей та молоді, шляхом проведення культурно-просвітницьких заходів.

Всеукраїнський фестиваль, спрямований на вшанування героїв боротьби українського народу за незалежність і територіальну цілісність України, "Під Покровом Тризуба" вперше відбувся у Боярці у 2016 році. Організатори підтримали ідею відродження героїки періоду Української Революції 1917-1921 рр., що розпочали активісти з побудови меморіалу воїнам Армії УНР.

Захід має своє оригінальне коріння: Боярка – епіцентр та очевидець державотворчих процесів УНР, їх активний учасник із потужним повстанським рухом, якому характерні соборницькі настрої та тривала боротьба до кінця 20-х р. ХХ ст.

Організатором заходу виступає відділ Національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту України, Управління молодіжної політики та національно-патріотичного виховання КОДА, ГО "Валькірія"», Київська обласна державна адміністрація, Боярська міська рада.

Контактною особою є Мірзаєва Марина (організатор), з якою можна зв'язатися за телефоном 097-591-9297, або через електронну пошту [email protected].

Програма заходу доступна за посиланням.

Нагадаємо, що 11 травня у Боярському краєзнавчому музеї протоієрей Димитрій Присяжний представив свою книгу "Зі зброєю в руках – із молитвою на вустах. Нотатки українського капелана".

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: