#

У Боярці відбувся пам'ятний захід, присвячений журналісту Максиму Левіну (ФОТО)

30.11.2023 18:20
У Боярці відбувся пам'ятний захід, присвячений журналісту Максиму Левіну (ФОТО)
Максим Левін

29 листопада у Боярському академічному ліцеї "Престиж" пройшов пам’ятний захід, присвячений випускнику цієї школи Максиму Левіну

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис телеграм-каналу Боярської МТГ.

Світ знає його як фотожурналіста Макса Левіна, адже від 2014 року він фотографував події на Сході України, а з початком повномасштабної війни з росією – події, пов'язані з російським вторгненням у гарячих точках, зокрема, на Київщині.

13 березня 2022 року Макс Левін разом з військовим Олексієм Чернишовим, колишнім фотографом, вирушив на автомобілі до села Гута Межигірська. Вони вийшли з авто і пішли в сторону села Мощун, після чого зв’язок з обома зник. 1 квітня 2022 року тіло Макса Левіна знайшла поліція – його вбили двома пострілами зі стрілецької зброї.

Мама Максима – Валентина Антонівна Левіна – виступила ініціаторкою цього заходу. Їй хотілося в пам’ять про свого сина зробити школі подарунок. Ним став новий телевізор. Під час зустрічі пані Валентина розповіла учням про дитячі роки Макса. Присутні вшанували пам’ять відомого фотокореспондента хвилиною мовчання. Всі мали можливість ознайомитися з меморіальною виставкою з експозиції Боярського краєзнавчого музею, де були представлені особисті речі Максима Левіна.

Вчитель історії Тетяна Краснюкова разом з учнями ліцею підготували концерт та вручили мамі Героя квіти.

Нагадаємо, що у ЗДО "Джерельце" в Боярці проводять капітальний ремонт протирадіаційного укриття.



Читати "Моя Київщина" у Facebook