#

У Броварах лікарям планують орендувати житло

27.05.2019 07:25
У Броварах лікарям планують орендувати житло
Фото з мережі Інтернет

У Броварах планують орендувати молодим лікарям житло, так як ціни на нього у місті надзвичайно високі  

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на "Трибуна Бровари".

У Броварах наразі немає суттєвого дефіциту лікарів у амбулаторіях, утім декілька педіатрів усе ж необхідно взяти на роботу. Станом на сьогодні вільні місця для цих лікарів є в 4-ій і в нещодавно відкритій 7-ій амбулаторіях. Дефіциту сімейних лікарів немає.

Як розповів очільник відомства, особливої потреби набирати сімейних лікарів у Броварах немає, адже зараз у декреті перебуває 6 таких медиків. Вони згодом стануть до роботи. Слід зазначити, за інформацією установи, станом на 21 травня ще є сімейні лікарі, які не набрали 1800 пацієнтів. У звіті з укладення декларацій ми нарахували 13 таких лікарів у Броварах.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Водночас педіатрів справді не вистачає, вказує Ігор Кравцов. Зі звіту "первинки" це також помітно: ліміт у 900 пацієнтів не добрали 5 медиків, але кожен із них не дотягує до порогу лише по кілька декларацій. Серед педіатрів також двоє перебувають у декреті, але цього явно недостатньо. Тож вакансії для лікарів цього профілю відкриті.

Також нагадаємо, що 21 травня відділ культури Броварської міської ради презентував проект реновації Броварської міської бібліотеки.

Головний лікар зазначає, що в 4-ій і 7-ій амбулаторіях є місця для педіатрів. Адже саме з 4-ої амбулаторії, що розміщена в дитячій лікарні по вул. Ярослава Мудрого, переводили лікарів до нововідкритої на Порошинці 7-ої. У 4-ій є два вільних місця, а в 7-му можуть узяти трьох.

Ігор Кравцов вказує, що не бачить великого ажіотажу записуватись у педіатри. З цим є певні проблеми, адже в Броварах дорого винаймати житло. Тож головний лікар планує виходити із пропозицією профінансувати принаймні частину платні за оренду лікарям хоча би на півроку.

Ігор Кравцов зазначає, що наразі в Броварах укладено 78 тис. декларацій із лікарями. Загалом у місті живе 106 тис. Ці дані підтверджує Головне управління статистики у Київській області. Щоправда, їх часто неофіційно ставлять під сумнів, вказуючи на велику кількість незареєстрованих жителів.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: