#

У Броварах німецькі благодійники сприяли появі сучасного УЗД-апарату в дитячій лікарні (ФОТО)

25.04.2019 09:47
У Броварах німецькі благодійники сприяли появі сучасного УЗД-апарату в дитячій лікарні (ФОТО)
Новий апарат УЗД

Днями у місті Бровари місцева дитяча лікарня завдяки головному лікарю БЦРЛ Валентину Багнюку та німецькому Фонду "Діти Чорнобиля" землі Нижня Саксонія отримала новий УЗД-апарату із векторним датчиком "Acuson NX 3 Elite"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Трибуна Бровари".

Як розповіла директорка Центру "Дитяча лікарня" БЦРЛ Ірина Касяненко, це стало реальністю завдяки головному лікарю БЦРЛ Валентину Багнюку та німецькому Фонду "Діти Чорнобиля" землі Нижня Саксонія. Новий УЗД-апарат дозволяє проводити сучасну та висококласну діагностику: обстежувати органи черевної порожнини, сечостатевої системи, забрюшинного простору, малого тазу, суглобів, щитовидної залози, лімфовузлів. Позаяк новий апарат експерт-класу, то є можливість зробити і ЕХО серця, нейросонографію та доплерографію.

Також нагадаємо, що 25 січня медики у Броварах отримала черговий вагомий подарунок у рамках міжнародної програми допомоги дітям, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

Задля проведення обстеження, варто мати направлення від сімейного лікаря-педіатра. За словами Ірини Касяненко, черг на УЗД-діагностику немає, позаяк прийом здійснюється за попереднім записом. Згодом послуги мають стати платними, тож обстежити при потребі зможуть дітей за попереднім записом без направлення.

Довідково: мета створення Фонду "Діти Чорнобиля" землі Нижня Саксонія – забезпечення належних умов для ефективного обстеження і лікування дітей, які проживають у регіонах України та Білорусі, що постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС. У вересні 2006 р. Фонд "Україна 3000" та Фонд "Діти Чорнобиля" Землі Нижня Саксонія домовилися про співпрацю. У 2007 р. указом президента України  за активну життєву позицію, вагомий особистий внесок у вирішення питань соціального захисту та реабілітації інвалідів, багаторічну сумлінну працю та з нагоди Міжнародного Дня інвалідів, орденом "За заслуги" III ступеня нагороджено ЕККЕЛЯ Гейо Йоганнеса Фрідріха – голову благодійного Фонду "Діти Чорнобиля" федеральної землі Нижня Саксонія, громадянина Федеративної Республіки Німеччина. За роки роботи Фонд забезпечив Україну та Білорусь не однією сотнею ультразвукових апаратів, ліками та медичними товари на мільйони німецьких марок. Крім того, він допомагає в організації операцій та відпочинку дітей Чорнобиля за кордоном. Делегація Фонду щороку відвідує Україну з метою перевірки ефективності використання обладнання та вибору лікувальних закладів, які мають потребу в медичному обладнанні.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: