#

У Броварах затвердили плату за торгівлю квітами, розсадою і саджанцями (ФОТО)

08.04.2019 10:59
У Броварах затвердили плату за торгівлю квітами, розсадою і саджанцями (ФОТО)
Фото з сайту "Трибуна Бровари"

У вівторок, 2 квітня, виконком Броварської міської ради затвердив розмір оплати при провадженні сезонної торгівлі громадянами, які не є суб’єктами підприємницької діяльності. Також члени виконкому затвердили ще 8 місць на літніх майданчиках та об’єктах сезонної торгівлі для підприємців 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на офіційний сайт "Трибуна. Бровари".

Під час сезонної торгівлі живими та штучними квітами, розсадою, саджанцями, громадяни, які не є суб’єктами підприємницької діяльності, сплачуватимуть у КП "Бровари-Благоустрій" за 1 м2 за день 20 грн. Так охочі торгувати вищезазначеними товарами мають написати відповідну заяву в КП, а також додати до неї довідку, що, наприклад, живі квіти та розсаду вирощують на власній присадибній ділянці. Особа укладає із комунальним підприємством угоду та сплачує на вказаний рахунок необхідну суму. Прив’язки до місця немає, дні торгівлі визначаються самостійно. Переважна ж більшість осіб,  які не є суб’єктами підприємницької діяльності, торгують цим товаром за межами ринку "Господар" (навпроти "Форума").

Спецвідділ контролюватиме наявність у торговців документів, що затверджують дні торгівлі та оплату за місце. Таким чином у Броварах намагаються врегулювати правовідносини між органами місцевого самоврядування та громадянами, що виникають при провадженні ними сезонної торгівлі.

Того ж дня, 2 квітня, члени виконкому затвердили нові 8 місць для провадження підприємницької діяльності на літніх майданчиках та об’єктах сезонної торгівлі товарами власного виробництва для сільськогосподарських виробників.

Літні майданчики площею 12 м2  розташовані за адресами: вул. Сергія Москаленка, 27; вул. Короленка, 54-56; вул. Київська, 168; вул. Броварської Сотні, 12; вул. Короленка, 52; вул. Київська, 170 (в районі АТБ); вул. Київська 300/1; вул. Київська, 294 (площа 20 м2).

Право торгувати на цих майданчиках отримають підприємці, яких визначить конкурс. Найголовнішою умовою перемоги буде найвища запропонована ціна. Так, для більшості об’єктів підприємницької діяльності (окрім мотузкових парків для дітей) мінімальна вартість, яку затвердив виконком 12 березня 2019 року, становить 208,65 грн за 1 м2 (не менше 5% від чинної мінімальної заробітної плати).

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Нагадаємо, що перший конкурс для 20 місць під реалізацію баштанних культур, фруктів, овочів, продукції власного виробництва сільськогосподарських виробників відбудеться в управлінні містобудування та архітектури БМР 23 квітня о 14:00. Документи від підприємців приймають до 12 год 17 квітня в цьому ж управлінні за адресою: вул. Гагаріна, 15 каб. 414. Другий конкурс, для 8 місць, відбудеться 7 травня.

КП "Бровари-Благоустрій" облаштує всі ці майданчики на постійній основі, а підприємці-переможці матимуть змогу укласти договір із КП для отримання місця під оренду та оформити паспорти-прив’язки тимчасових споруд.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: